Κατάργηση Φόρου Πολυτελείας ΙΧ και μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει το σχέδιο φοροελαφρύνσεων που ετοιμάζει εδώ και καιρό, με τον πρωθυπουργό να το ανακοινώνει τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα καταργήσει η κυβέρνηση είναι και το μέτρο του Φόρου Πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα καθώς και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 10% με 20%.

Στο σχέδιο των φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων:

Μείωση από τον Οκτώβριο στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.Μείωση
κατά 50% στους συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.Σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών από 26% – 33% που ισχύει σήμερα σε 15%.Μείωση φόρου για φυσικά πρόσωπα με σταδιακή αποκλιμάκωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων από 42% στο 33%.ΦΠΑ στην εστίαση. Διατήρηση, και μετά το τέλος του 2014, του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση, καθώς έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα σε συνδυασμό και με την αύξηση της τουριστικής κίνησης.Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με μηδενικά ακαθάριστα έσοδα.Αύξηση του πλαφόν 5% που ισχύει για την έκπτωση φόρου για ιατρικά έξοδα.Μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 22% σε 20% και από 32% σε 30%.Αύξηση στο αφορολόγητο όριο από τις 9.550 ευρώ που είναι σήμερα στις 11.500

Keywords
Τυχαία Θέματα