Κυνηγητό σε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 , bonus 5 ευρώ σε κάθε αστυνομικό που θα εντοπίζει ΙΧ χωρίς τέλος κυκλοφορίας

15:34 6/9/2012 - Πηγή: AutoBlog

Από φύλο και φτερό θα περάσει η εφορία το επόμενο χρονικό διάστημα τους φορολογούμενους που έχουν εκκρεμότητες με το Δημόσιο, προκειμένου να μπορέσει να κλείσει μέρος της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ μεγάλη προσπάθεια θα γίνει να πληρωθούν

οι φόροι για τα ακίνητα που «λιμνάζουν» από το 2009. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, να γίνει με το νέο σύστημα, ώστε να κλείσει και το παραμικρό «παράθυρο» να ξεφύγει κάποιος από την καταβολή τους.

Εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει από τη ΓΓΠΣ διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι φορολογούμενοι-κάτοχοι αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012. Συγκεκριμένα, θα διασταυρωθούν τα στοιχεία για όσους δήλωσαν την κατοχή αυτοκινήτων, τα οποία προέρχονται από το αρχείο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος, με τα στοιχεία που αφορούν όσους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων διαπιστωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που πλήρωσαν τα τέλη για το 2012 θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσια τέλη.

Από φέτος θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί το νέο σύστημα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το οποίο θα είναι απλούστερο καθώς δεν θα προβλέπει την αποστολή 5,5 εκατ. έντυπων ειδοποιητηρίων σε όλους τους κατόχους οχημάτων ούτε την υποχρέωση προμήθειας ειδικού σήματος που πρέπει να επικολλάται στην εμπρόσθια όψη κάθε οχήματος. Το νέο σύστημα θα προβλέπει την ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων μέσω του διαδικτύου από μια νέα υπηρεσία του ΤAXISNET στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοχοι οχημάτων πληκτρολογώντας τον αριθμό του οχήματος και, ενδεχομένως, και κάποιον κωδικό. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια και να προσέρχονται κατευθείαν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών, χωρίς να απαιτείται να προμηθεύονται αυτοκόλλητα σήματα. Όσοι δεν προσέλθουν να πληρώσουν θα χρεωθούν τα τέλη ως ληξιπρόθεσμες οφειλές μαζί με το φόρο εισοδήματος του 2013.

Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία και η τροχαία θα διατηρήσουν τον έλεγχο των οχημάτων για τη μη καταβολή του τέλους, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για να ενταχθεί στην αστυνόμευση των ΙΧ για τα τέλη κυκλοφορίας και η δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με το capital όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα το τέλος και πέσουν σε μπλόκο, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσια του ποσού. Οι πρώτες σκέψεις είναι να αξιοποιηθεί η τεχνολογία που έχουν ήδη τα περιπολικά της αστυνομίας και η οποία μέσω ειδικής συσκευής δίνει πληροφορίες για το ελεγχόμενο όχημα (π.χ. αν είναι κλεμμένο). Το σύστημα θα εμπλουτισθεί και με τα στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί που θα εντοπίζουν ένα ΙΧ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί το τέλος, να επιβραβεύεται με ένα συγκεκριμένο ποσό όπως 5 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα