Λεπτομέρειες για το ATS Sport 1000

Η θρυλική ATS αναβιώνει και ετοιμάζει δύο νέα μοντέλα, το 2500 GT και το Sport 1000. Τώρα ήρθε η ώρα να μας δώσει λεπτομέρειες για το δεύτερο.

Έχει εμπνευστεί από τα αγωνιστικά της δεκαετίας του ’60 και θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο. Θα φορά ένα σωληνωτό σασί από χάλυβα και αλουμίνιο βάρους μόνο 55 κιλών. Το σώμα του ζυγίζει μόλις 57 κιλά και όλο το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 400 κιλά. Μπορεί να μεταφέρει έως και δύο άτομα και θα τεθεί απέναντι

από το Radical SR3.

Θα είναι διαθέσιμο με έναν από τους τρεις κινητήρες των μηχανών Suzuki Hayabusa, Yamaha R1 και Honda CBR, ενώ ετοιμάζεται και ένα μοντέλο με τετρακύλινδρο κινητήρα της Augusta απόδοσης 200 ίππων.

Θα συνδυάζεται με ένα μπλοκέ διαφορικό Quaife ATB με την μπροστά ανάρτηση του να αποτελείται από διπλά ψαλίδια με πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με αντιστρεπτικές ράβδους μπροστά και πίσω.

Από πλευράς ασφαλείας διαθέτει αγωνιστικά καθίσματα, ζώνες 6 σημείων της Sparco, αλουμινένιο ντεπόζιτο με σύστημα προστασίας πυρκαγιάς, 50 mm rollbar και μπροστά Honeycomb crash box. Τα φρένα του είναι 6-πιστονα της Tarox μπροστά-πίσω.

Το ATS Sport 1000 θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο και θα έχει τιμή κοντά τις 25.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα