Ο Alonso προτρέπει τη McLaren να ξεκινήσει τις αντιγραφές

Ένα από τα πιο αισιόδοξα άτομα στη McLaren ήταν από την αρχή της σεζόν ο Fernando Alonso. O Ισπανός πίστευε ότι οι Βρετανοί θα μπορέσουν να βελτιωθούν σημαντικά μέσα στη σεζόν, πάντα σε συνεργασία με τη Honda, κάτι που σίγουρα δεν έχει συμβεί στο βαθμό που θα ήθελε ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, καθώς η ομάδα του Woking συνεχίζει να βρίσκεται στην προ-τελευταία θέση της βαθμολογίας, με 3 αγώνες

να μένουν για το τέλος.

Τα πράγματα για φέτος έχουν τελειώσει και όλη η προσοχή έχει στραφεί στο 2016. Στην MP4-30 υπάρχουν εξαρτήματα που προορίζονται για το 2016, με τον Ferni να πιστεύει ότι οι μηχανικοί του είναι ικανοί να βρουν ακόμα και 2,5 δευτερόλεπτα μέσα στον χειμώνα, ένα νούμερο σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά ο ίδιος λέει πως το πιστεύει. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ο 34χρονος προτρέπει τώρα τη McLaren και τη Honda να ξεκινήσουν τις αντιγραφές από άλλες ομάδες, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν αρκετό χρόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Νομίζω ότι η η έλλειψη απόδοσης σε κάποιες περιοχές του μονοθεσίου είναι αρκετά θεμελιώδη προβλήματα που δε θα είναι τόσο δύσκολο να τα λύσουμε. Απλώς χρειαζόμαστε να αντιγράψουμε κάποια από την κατεύθυνση που έχει ακολουθήσει ο καθένας εκτός από εμάς. Κάποια στιγμή, έχουμε την αίσθηση ότι θα ανακάμψουμε χωρίς πολύ πόνο, επειδή οι άλλοι ήδη το έχουν στο πακέτο τους. Μπορούμε να κερδίσουμε κάποια απόδοση δωρεάν, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι όλοι οι ανταγωνιστές δουλεύουν πολύ σκληρά για τον χειμώνα και θα βρουν και αυτοί μερικά δευτερόλεπτα, έτσι εμείς πρέπει να βρούμε ακόμα περισσότερο χρόνο.

Αλλά, είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Την ίδια ώρα, είμαστε ρεαλιστές και καταλαβαίνουμε ότι στη Formula 1 δεν υπάρχουν μαγικά πράγματα, ώστε τη μία χρονιά να μην μπορείς να περάσεις στο Q2 και την επόμενη να παλεύεις για το πρωτάθλημα. Είναι ένας πολύ αισιόδοξος στόχος, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Ο Alonso προσπαθεί να είναι ρεαλιστικός, ενώ τονίζει πως είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που η McLaren χειρίστηκε τις φετινές δυσκολίες. Το Αμερικανικό Grand Prix ήταν το καλύτερο γι’ αυτόν μέχρι ένα σημείο, όντας ταχύτερος και από τον Lewis Hamilton σε μερικούς γύρους, κάτι που σίγουρα δε βλέπουμε συχνά. Μάλιστα, από τον γύρο 45 μέχρι και τον 48, ήταν στην 5η θέση, ώσπου να χτυπήσει και πάλι η αξιοπιστία.

Νομίζω πως η ομάδα κάνει καλή δουλειά και πως όλοι πιέζουν για να βελτιώσουν την κατάσταση. Όλα τα νέα κομμάτια που είχαμε στον αγώνα έδωσαν αυτά που περιμέναμε, έτσι αυτή είναι μια καλή κατεύθυνση για την ομάδα φέτος. Ήταν δύσκολο και απογοητευτικό, αλλά μείναμε ενωμένοι και κινηθήκαμε προς μία κατεύθυνση, και νομίζω ότι βρήκαν μερικές λύσεις για του χρόνου στα προβλήματα που είχαμε φέτος.

Έχω απολαύσει τους αγώνες και, όταν η πίστα ταιριάζει στο μονοθέσιό μας, αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να πιέσουμε ακόμα περισσότερο. Έτσι έγινε και στο Austin, όταν νιώσαμε πιο ανταγωνιστικοί όλο το 3ήμερο και ο αγώνας ήταν ίσως ο καλύτερος για εμένα φέτος. Στους 20 πρώτους γύρους, οι 9 ήταν ταχύτεροι από αυτοί του Lewis (για την ακρίβεια ήταν οι 9 από τους 21 πρώτους). Αυτό δεν έχει συμβεί εδώ και 2,5 χρόνια, έτσι είναι πολύ καλά νέα, αλλά δε βαθμολογηθήκαμε εξαιτίας ενός προβλήματος στους τελευταίους 10 γύρους. Ήταν σίγουρα ένα διαφορετικό αίσθημα σε σχέση με την υπόλοιπη σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα