Ο Jay Leno ανακατασκευάζει ένα ατμοκίνητο Stanley Steamer

19:33 8/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Ο Jay Leno είναι γνωστό τοις πάσι ότι είναι μεγάλος petrolhead και δεν αναλώνεται στην αγορά μόνο των ακριβώς τελευταίων SuperCars. Άλλη μια απόδειξ είναι ότι στη συλλογή από αυτοκίνητα υπάρχουν και πολλές αντίκες, κατασκευής των πρώτων χρόνων του περασμένουν αιώνα. Ένα τέτοιο είναι και το Stanley Steamer του 1906 που φαίνεται να είναι ένα από τα αγαπημένα του.

Το 2007, το Steamer (ναι, ατμοκίνητο είναι η μετάφραση

του) υπέστη μια καταστροφική ζημιά και Λένο με την ομάδα μηχανικών του εργαστηκαν από τότε για την αποκατάσταση της.  Φυσικά κάτι τέτοιο για τον αμερικάνο κωμικό σημαίνει ότι η κατάσταση του τώρα είναι καλύτερη και από τότε που ήταν καινούριο. Το Stanley φοράει τώρα υδραυλικά δισκόφρενα από μια Jaguar XK120 αντί ταμπούρων του αρχικού οχήματος.

Η ομάδα μηχανικών, επίσης, εργαστηκε και στις ηλεκτρικές αντλίες καυσίμων, όπως επίσης αντικατέστησαν τους προβολείς και λαμπτήρες ακετυλενίου με ηλεκτρικούς. Η ομάδα δεν άφησε ανέγγιχτο και τον κινητήρα καθώς αντικαταστάθηκε ο αρχικός 23-ιντσών λέβητας με έναν νέο 30-ιντσών. Πήρε το μαγαζί του 26 προσπαθεί να σχεδιάσει διαφράγματα λέβητα που θα μπορούσαν με ακρίβεια και ομοιόμορφα τη θερμότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια, αλλά τώρα Λένο έχει το ισοδύναμο μιας θερμής Ατμομάγειρας ράβδο. Καθαρό awesomeness. Χτυπήστε το άλμα για να ελέγξετε τη μακρά βίντεο για τον εαυτό σας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα