Ο τρικύλινδρος κινητήρας της Ford μεγαλώνει, θα έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρων, αλλαγές στα υψηλόβαθμα στελέχη της Ford

H Ford πήρε φέτος το βραβείο του κινητήρα της χρονιάς με τον 1.000άρη τρικύλινδρο Ecoboost κινητήρα, αλλά φαίνεται ότι ετοιμάζει και έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας τρικύλινδρο κινητήρα. Ο Andy Fraser, υπεύθυνος ανάπτυξης βενζινοκινητήρων της Ford σε πρόσφατη συνέντευξη του, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να βγάλουν στην αγορά έναν 1.500αρη τρικύλινδρο Ecoboost κινητήρα, αφού η μέγιστη χωρητικότητα ανά κύλινδρο είναι 500 κ.εκ.

Ο 1.000αρης Ecoboost, σύμφωνα

με την Ford μπορεί να φτάσει έως και τα 220 άλογα στα όρια του, όπως έχουμε δει στο Formula Ford, και έτσι ο 1.500αρης είναι αρκετά πιθανό να αποδίδει ασφαλή 200 άλογα. Που θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένας τέτοιος κινητήρας; Ίσως στην επόμενη γενιά του Fiesta ST και σε αρκετά ακόμη μοντέλα της Ford.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford ανακοίνωσε ότι άλλαξε την ηγετική ομάδα, αλλά ο CEO της, Alan Mulally, θα παραμείνει στη θέση του, τουλάχιστον έως το 2014. Η ανακοίνωσε έγινε από τον Bill Ford, εγγονό του Henry Ford και εκτελεστικού προέδρου της Ford, με τον Mark Fields, πρόεδρος της Ford Αμερικής να μετακινείται στη θέση του COO (Chief Operating Officer), κάνοντας τον έτσι το Νο2 στέλεχος της Ford. Θα είναι υπεύθυνος για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, με τον Mulally να επωμίζεται την ανάπτυξη  μακροπρόθεσμων στρατηγικών σχεδιασμού.

Ο Joe Heinrich είναι ο νέος πρόεδρος της Ford Αμερικής, ο Stephen Odell έγινε πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ο Jim Farley είναι πλέον παγκόσμιος επικεφαλής Marketing, πωλήσεων και service και της Lincoln. Ο David Schoch πρόεδρος της Ασίας-Ειρηνικού και ο John Lawler CEO της Ford Κίνας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα