Οι απολαβές των πιλότων της F1 για το 2011

Τον Απρίλιο που μας έρχεται, όπως κάθε χρόνο την ίδια εποχή, θα κυκλοφορήσει για τρίτη φορά το Business Book GP. Ένα βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει αναλύσεις όλων των κοινών οικονομικών μεγεθών που απαρτίζουν τον χώρο της F1 για την χρονιά που μας πέρασε. Αναλυτικές λίστες για το προσωπικό των ομάδων, οι προϋπολογισμοί τους, οι μισθοί των πιλότων, τα έσοδα από τις πίστες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις ιστοσελίδες. Είναι ένας πλήρης οδηγός γραμμένος από τους καλύτερους συγγραφείς

και στατιστικολόγους που ασχολούνται με το άθλημα. Όμως το sportune τολμά μία εκτίμηση όσον αφορά στους μισθούς των οδηγών συμπεριλαμβανομένων και τα διαφημιστικά έσοδα αλλά και τα μπόνους. Επαναλαμβάνω, πρόκειται για μία εκτίμηση!

Με αυτό δεδομένο, βλέπουμε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Fernando Alonso είναι στην κορυφή της λίστας και τον ακολουθούν οι Michael Schumache και Lewis Hamilton. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel είναι τέταρτος με διαφορά ενώ σημαντικό άλμα στα έσοδά του έχει κάνει ο Jenson Button που εξαργυρώνει την μεταγραφή στη McLaren. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι έχουν μία πτώση στις απολαβές τους της τάξης των 4-5 εκ. € η οποία οφείλεται κυρίως στα μειωμένα συμβόλαια διαφημίσεων αλλά και την πτώση στα παράγωγα προϊόντα.

Σημειώστε ότι από τους 26 οδηγούς που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2011, οι απολαβές 8 από αυτούς συνδέονται άμεσα με κάποια χορηγία ή τον προϋπολογισμό της ομάδας οπότε είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν. Άρα, οι 18 οδηγοί που απομένουν κατατάσσονται ως εξής:


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα