Οι δοκιμές του 2014 ίσως να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για το ενδεχόμενο να έχουμε δοκιμές τον Ιανουάριο του 2014. Φυσικά, την πρώτη φορά, διαβάσαμε μόνο για δοκιμές που αφορούσαν τους turbo V6 κινητήρες. Τώρα, όμως, μαθαίνουμε ότι οι δοκιμές αυτές μπορεί να γίνουν με τα νέα μονοθέσια, κάτι που θ’ αλλάξει ό,τι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, καθώς μπορεί να είναι ένα κανονικό 4ήμερο δοκιμών και οι ομάδες να συμμετάσχουν με τα νέα

τους μονοθέσια.

Οι κατασκευαστές κινητήρων θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο από την πρώτη δοκιμή μέχρι τον πρώτο αγώνα, προκειμένου να διορθώσουν πιθανά προβλήματα που θα εμφανιστούν, αλλά και να τους βελτιώσουν μέσα σε περίπου 3 μήνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 22.4 των κανονισμών, δεν μπορούν να γίνουν δοκιμές τον πρώτο μήνα του έτους, αλλά αυτό μπορεί ν’ αλλάξει με μια τροπολογία που είναι πιθανό να υποβάλει η FIA στη συνεδρίαση του Sporting Working Group, που θα γίνει τον Μάιο, μετά από το Ισπανικό Grand Prix (10-12 Μαΐου).

Αν κάτι τέτοιο συμβεί πραγματικά, είναι πολύ πιθανό να δούμε τις ομάδες να παίρνουν μέρος στο πρώτο τεστ με τα νέα τους μονοθέσια, είτε έχοντας τραβήξει σεντόνι την ημέρα της έναρξης των δοκιμών είτε έχουν κάνει ελάχιστες μέρες πριν την παρουσίασή τους.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα