Οι κινητήρες του νέου Mazda MX-5

Η Mazda εργάζεται πάνω στο νέο MX-5 το οποίο θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2013 με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2014 και μέχρι σήμερα έχουμε μάθει ότι θα είναι ελαφρύτερο από ποτέ. Το νέο MX-5 θα χρησιμοποιεί τις SkyActiv τεχνολογίες της Mazda μειώνοντας έτσι το βάρος και αυξάνοντας την αποδοτικότητα του. Η τωρινή γενιά του MX-5 ζυγίζει 1.050 κιλά, αλλά το νέο θα κυμαίνεται σε λιγότερα από 900 κιλά.

Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα

πισωκίνητη πλατφόρμα S που ετοιμάζει η Mazda και παρότι θα χάσει το 10% του βάρους του, θα έχει κατά 30% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από το τωρινό μοντέλο χάρη στη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής 1.800 MPa που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο CX-5. Το ίδιο το σασί θα χάσει 10% του βάρους, η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης του θα επανασχεσιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες αλλά και μεγαλύτερη αίσθηση ασφαλείας στις υψηλές στροφές.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες που θα βρίσκονται κάτω από καπό. Το Road and Track αναφέρει ότι θα φορέσει έναν turbo SkyActiv 1.300 κ.εκ, έναν ατμοσφαιρικό 1.500 κ.εκ αλλά και έναν 1.800αρη Skyactiv. Ο τωρινός 2.0-λιτρος κινητήρας δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να καταναλώνει λιγότερο βενζίνη, να εκπέμπει λιγότερο C2 και να γίνει αποδοτικότερος και έτσι φαίνεται ότι θα καταργηθεί. Οι φήμες επίσης το θέλουν ίσως να φορέσει και έναν περιστροφικό κινητήρα.

Από στιλιστικής άποψης θα υιοθετήσει και αυτό τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “Kodo” και έτσι θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα πρωτότυπα Shinari και Takeri.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα