Οι πρώτοι γύροι στη νέα πίστα του Austin [w/videos]

Το Grand Prix στο Austin είναι προγραμματισμένο για τις 18 Νοεμβρίου, και, με λιγότερο από έναν μήνα ν’ απομένει γι’ αυτό, η πίστα στην πολιτεία του Texas είναι σχεδόν έτοιμη. Η άσφαλτος έχει στρωθεί, και ο Mario Andretti, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1978, μπήκε μέσα στη Lotus 79, το μονοθέσιο με το οποίο κέρδισε τον τίτλο, έκοψε την καρώ σημαία κι έκανε τον πρώτο γύρο στο Circuit of The Americas.

Ο Αμερικανός φάνηκε ενθουσιασμένος

με τη χάραξη της πίστας, ενώ δήλωσε:

Είναι ό,τι περίμενα, και περισσότερο. Η πίστα είναι εκπληκτική. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις, δίνοντας την ευκαιρία για προσπεράσματα, ενώ έχει και κάποιες δύσκολες στροφές. Μπορείς να πεις ότι έχει γίνει πολλή δουλειά.

Στη συνέχεια, ο Jerome D’Ambrosio, αναπληρωματικός οδηγός της Lotus, έκανε κι αυτός έναν γύρο, με την R30 τού 2010. Ο Βέλγος, μετά από τη βόλτα του, είπε τα εξής:

Είναι μια σπουδαία μέρα σήμερα. Υπάρχει “θόρυβος” για το Circuit of The Americas, και ήταν φανταστικό να βγω στην πίστα με την R30. Είναι μια πολύ ευχάριστη χάραξη, με πραγματικά καλές ευκαιρίες για προσπέρασμα, κάποια μεγάλα και γρήγορα “S”, καθώς και πολλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, όπως οι Becketts στο Silverstone.

Ήταν κρίμα να μην κάνουμε περισσότερους γύρους, καθώς ένα θέμα στον κινητήρα δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε, αλλά είχα αρκετό χρόνο, για να πάρω μια πραγματικά καλή αίσθηση από την πίστα. Είναι μια ευχάριστη διαδρομή για έναν οδηγό αγώνων, αλλά και φανταστική για τους οπαδούς, καθώς οι περιοχές παρακολούθησης είναι σε πολύ καλή θέση. Θα πρέπει να υπάρχει άφθονη δράση. Η πρώτη στροφή είναι αρκετά ιδιαίτερη, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τους οδηγούς να παίρνουν θέση για τον αγώνα.

Το Austin είναι μια υπέροχη πόλη, με μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, και νομίζω ότι ότι η πόλη θα ζήσει γύρω από τη Formula 1 για την εβδομάδα του Grand Prix, και αυτό είναι κάτι που θ’ απολαύσουμε. Θα είναι πραγματικά κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Ας δούμε και τον γύρο του Βέλγου με την R30, τόσο με τη δική του περιγραφή, όσο και μόνο με τη συνοδεία της μελωδία του RS27.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα