Ότι πρέπει να ξέρετε για το engine management – Μέρος 1

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε εξοικειωμένοι με το έργο του διάσημου βρετανού συγγραφέα έργων επιστημονικής φαντασίας, Sir Arthur C. Clarke και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν χρειάζεται να είστε για τους σκοπούς αυτού του άρθρου. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε, είναι πως ο Clarke «εμπνεύστηκε» τους τρεις νόμους της πρόβλεψης. Αυτοί είναι:

Όταν ένας διακεκριμένος αλλά ηλικιωμένος επιστήμων λέει πως κάτι είναι πιθανό, έχει μάλλον δίκιο. Όταν λέει πως κάτι είναι απίθανο, μάλλον έχει άδικο.Ο μοναδικός τρόπος να ανακαλύψουμε τα όρια του πιθανού, είναι να περιπλανηθούμε λίγο μετά
από αυτά, στο απίθανο.Οποιαδήποτε αρκετά προηγμένη τεχνολογία δεν διαφέρει σημαντικά από την μαγεία.

Εμάς μας ενδιαφέρει ο τρίτος αν και τα δύο πρώτα είναι εξίσου σημαντικά. Πολύ σωστά θα σκέφτεστε τώρα τι σχέση έχει η επιστημονική φαντασία με το αντικείμενό μας. Μην βιάζεστε όμως… Σε αυτή τη σειρά τεχνικών –αλλά όσο το δυνατόν κατανοητών και πληροφοριακών- άρθρων, θα προσπαθήσω να αναλύσω τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης των κινητήρων, τις περίφημες ECU (Engine Control Unit) ή EMS (Engine Management System), όπως θέλετε πείτε τις που σε πολλούς μοιάζουν με μαγικά κουτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα