Παρουσιάστηκαν τα νέα μονοθέσια της Formula E

H Formula E έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της δεύτερης γενιάς του μονοθεσίου, με το οποίο θα τρέχουν οι ομάδες την πέμπτη σεζόν -2018/19- του πρωταθλήματος.

Το νέο ηλεκτρικό μονοθέσιο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης σε 5 εβδομάδες από σήμερα. Αυτό θα βάλει τέλος στην αλλαγή των μονοθεσίων στα μέσα των σημερινών αγώνων, και έχει έναν εντελώς νέο και φουτουριστικό σχεδιασμό.

Καταρχήν ενσωματώνει την halo

προστασία της FIA και στο εμπρός μέρος υπάρχουν αεροδυναμικά καλύμματα των τροχών, εμπνευσμένα από τα LMP1 αγωνιστικά. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί ένας τεράστιος διαχύτης, με τις αεροτομές να έχουν έντονες ακμές.

Η Spark Racing Technologies ήταν η εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την παραγωγή του μονοθεσίου, με την McLaren Applied Technologies να είναι αυτή που θα προμηθεύει τα αυτοκίνητα με μια νέα μπαταρία, αφού με την σειρά της κέρδισε τον διαγωνισμό από την Williams Advanced Engineering.

Ο CEO της Formula E, Alejandro Agag, δήλωσε ότι το νέο μονοθέσιο αντιπροσωπεύει το μέλλον των αγώνων, αν και προσωπικά διατηρώ τις αμφιβολίες, ενώ κάτι τέτοιο δείχνουν και τα νούμερα τηλεθέασης των προηγούμενων σεζόν.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα