Ποινή για τον Webber ποιος άλλος κινδυνεύει;

Ο Mark Webber πήρε ποινή 10 θέσεων για το GP της Κορέας, σύμφωνα με το νέο σύστημα «επίπληξης» των οδηγών, όπου μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… στην τρίτη καίγεσαι.

Μέχρι στιγμής ο Αυστραλός ήταν άτυχος γιατί ήταν και ο μόνος οδηγός με δυο επιπλήξεις. Η πρώτη στο Μπαχρέιν μετά την επαφή του με τον Rosberg και η δεύτερη στον Καναδά, όπου δεν έκοψε αρκετά υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας στις δοκιμές της παρασκευής.

Ιδού σε αλφαβητική σειρά οι υπόλοιποι οδηγοί με μία επίπληξη:

Alonso Fernando, αγώνα Σιγκαπούρης (σταμάτημα εντός πίστας)Bianchi
Jules, κατατακτήριες Αγγλίας (δεν σταμάτησε για ζύγισμα)Bottas Valtteri, ελεύθερες δοκιμές Καναδά (δεν έκοψε αρκετά υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας)Di Resta Paul, αγώνα Ιταλίας (υπεύθυνος ατυχήματος)Hamilton Lewis, ελεύθερες δοκιμές Βελγίου (μη σωστή είσοδο στα pit)Pic Charles, ελεύθερες δοκιμές Βελγίου (μη ασφαλή επαν-είσοδο στη πίστα)Raikkonen Kimi, αγώνα Μονακό (γύρο πίστας κάτω του ελάχιστου χρόνου, υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας)Rosberg Nico, αγώνα Αγγλίας (δεν έκοψε αρκετά υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας)Sutil Adrian, κατατακτήριες Αυστραλίας (πολύ αργή είσοδο στα pit)

Επιπλέον η Lotus έχει δύο επιπλήξεις σαν ομάδα. Η πρώτη για μη ασφαλή αποδέσμευση από τα pit, στις ελεύθερες δοκιμές του Silverstone και η δεύτερη γιατί ένας μηχανικός της Renault και μέρος της ομάδας της Lotus, δεν φορούσε κράνος, κατά την διάρκεια pit stop του Grosjean στη Σιγκαπούρη. Παρόλο που δεν υπάρχει σύστημα τριών παραβάσεων για τις ομάδες, επανάληψη ίδιας παράβασης μπορεί να επιφέρει πολύ πιο αυστηρή ποινή.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα