Πωλείται μια υπερσπάνια BMW E30 M3 Sport Evolution

Αντιθέτως με την εξωφρενική τιμή των 105.000 ευρώ της BMW M5 (E28), που είδες σήμερα, τα 147.000 που πωλείται αυτή τη είναι M3 (E30) Sport Evolution του 1999, παρότι εξίσου αρκετά, ακούγονται πιο λογικά.

Ο λόγος απλός, η BMW Μ3 Ε30 είναι εξ ορισμού ένα κλασικό και κατά συνέπεια εξαιρετικά επιθυμητό αυτοκίνητο.

Δεν χρειάζεται δικαιολογία. Απλά είναι. Εκτός από την απλή, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας της υπήρχε και η Evolution I με τα 200 άλογα από τον 2.3 λίτρων, ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο.

Όμως αυτή που βλέπεις στις φωτογραφίες, δεν είναι μία Evolution I, ούτε μία Evolution II που βγήκε σε 500 μονάδες, αλλά η ακόμα πιο σπάνια Sport Evolution, γνωστή και Evolution IIΙ. Το αυτοκίνητο γενικά, αλλά και η έκδοση αυτή ανήκει στο πάνθεον των θρυλικών αυτοκινήτων, με το αυτοκίνητο να έχει διανύσει 95.056 χλμ. στα 17 χρόνια που βρίσκεται εν ενεργεία από τους δύο ιδιοκτήτες που την είχαν στην κατοχή τους.

Κάτω από το καπό φοράει τον παραπάνω κινητήρα, αλλά ελαφρώς υπερκυβισμένο, καθώς έχει χωρητικότητα 2,5-λίτρων με απόδοση 238 άλογα και 350 Nm ροπή. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 5,6 δευτ., οι τροχοί είναι της BBS και ελαφρώς μεγαλύτεροι, το βάρος ελαφρώς λιγότερο, έχει αεραγωγούς αντί για φώτα ομίχλης, το τιμόνι έχει αντικατασταθεί με ένα μεταγενέστερο της M Sport ενώ έχει και άλλες μικρές τροποποιήσεις.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Αναζητήσεις
bmw e30 πωλειται
Τυχαία Θέματα