Προς πώληση το πρώτο Ford GT40 που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ

22:41 8/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Αυτή τη περίοδο ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την επιστροφή της Ford στη κατηγορία GT του Le Mans, σχεδόν 50 χρόνια από την εποχή που το GT40 κυριαρχούσε. Η έκδοση δρόμου όμως του τότε αγωνιστικού Ford, αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ποθητά κλασσικά αυτοκίνητα.

Σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Monterey της Αμερικής, θα βγει στο σφυρί ένα GT40 με αριθμό σασί GT40 P/1028. Πρόκειται για το πρώτο που ταξινομήθηκε στην χώρα. Σύμφωνα με τα χαρτιά του, η ημερομηνία κυκλοφορίας

του, είναι 8 Φεβρουαρίου του 1966. Μέσα σε αυτά επίσης αναγράφεται η ένδειξη “fitted refrigeration unit.”

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για το μοναδικό GT40 με air condition στον εργοστασιακό εξοπλισμό. Επιπλέον το πανέμορφο διθέσιο, διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό του, χώρο για αποσκευές, προστατευτικές ποδιές κάτω από το σασί, αλλά κι ένα μοναδικό χρώμα. Σημαντικό επίσης είναι ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, έχει μόλις 17.700 χιλιόμετρα στο κοντέρ και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του.

Κάτω από το καπό του, βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 8κύλινδρος σε διάταξη “V” κινητήρας 4900 κυβικών εκατοστών, με καρμπιρατέρ της Holley, που αποδίδει 335 ίππους στον πίσω άξονα. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου 5τάχυτου κιβωτίου της ZF, που προέρχεται κατευθείαν από το αγωνιστικό Ford GT40.

Ο ειδικός σε θέματα ιστορίας των GT40, Ronnie Spain, που τυχαίνει να γνωρίζει το αυτοκίνητο, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και πλήρως αυθεντικά κομμάτια που μπορεί κανείς να συναντήσει. Όλα αυτά μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι διεκδικητές του θα χρειαστεί να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη, για να καταφέρουν να το κάνουν δικό τους.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα