Πτώχευσε και η Lola Cars

Το άσχημο και σκληρό πρόσωπο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης είδε άλλη μια ιστορική εταιρία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων αλλά και μηχανολογίας, η Lola Cars, καθώς ανακοίνωσε ότι σταματάει τις δραστηριότητές της καθώς υπάχθηκε στους νόμους περι πτώχευσης και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση.

H αγγλική εταιρία ιδρύθηκε το 1958 στο Huntingdon της Αγγλίας και ανήκει στο Lola Group.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν από δύο χρόνια η Lola σκεφτόταν να εισέλθει στα IndyCar και την F1, κάτι που τώρα μοιάζει απατηλό.

Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν πριν πέντε μήνες, όταν παρουσιάστηκε έλλειψη ταμειακών ροών, και η εταιρία που χειρίζεται τα νομικά θέματα (CCW Recovery Solutions) ανέφερε ότι δεν κατάφερε να βρεθεί κάποιος αγοραστής και έτσι τη τελευταία εβδομάδα απολύθηκαν και οι τελευταίοι 19 εργαζόμενοι , φτάνοντας τους 55 από το περασμένο Μάιο.

Ένα άλλο παρακλάδι του Lola Group, το Lola Composites, αντιμετωπίζει και αυτό σοβαρά προβλήματα επιβίωσης καθώς έπρεπε να απολύσει 23 εργαζόμενους. Οι διαχειριστές εξακολουθούν να ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να βρουν αγοραστή για εταιρεία.

Όπως και να έχει επιβεβαιώνεται καθημερινά η πτωτική πορεία της ευρωπαικής αγοράς αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμα πιο οδυνηρά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα