Σπάνια Jaguar XJ220S σε δημοπρασία

Μία εξαιρετικά σπάνια έκδοση της θρυλικής Jaguar XJ220 θα βγει σε δημοπρασία σύντομα. Η συγκεκριμένη Jaguar είναι μία από τις μόλις έξι που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, δύσκολα γίνεται πιο σπάνια!

Η αρχική XJ220 έκανε την εμφάνισης της σε μορφή concept car στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και η ανταπόκριση από τον

κόσμο ήταν τόσο θετική που η Jaguar στράφηκε στην Tom Walkinshaw Racing για να μελετήσει την πιθανότητα μίας αγωνιστικής έκδοσης. Η TWR απάντησε με τρεις XJ220C, αγωνιστικές XJ220, όμως για να ομολογκάρει το αυτοκίνητο κατασκεύασε έξι XJ220S εκδόσεις δρόμου, μία εκ των οποίων βλέπετε τώρα στις φωτογραφίες να ψάχνει αγοραστή.

Για την XJ220S, η TWR αφαίρεσε ολόκληρο το αλουμινένιο αμάξωμα –εκτός από τις πόρτες- και το αντικατέστησε με αντίστοιχα κομμάτια κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Επιπλέον τοποθετήθηκαν εμπρός splitter, πλευρικά μαρσπιέ και πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή. Έτσι το βάρος του αυτοκινήτου έπεσε στα 1070 περίπου κιλά. Παράλληλα με το εξωτερικό πήρε και ο κινητήρας μία αναβάθμιση ανεβάζοντας την απόδοση του 3,5 λίτρων twin turbo V6 στα 680 άλογα! Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το είχε στην κατοχή του για περίπου 8 χρόνια. Με δική του πρωτοβουλία αντικατέστησε την εξάτμιση με νέα κατασκευασμένη από τιτάνιο που κόστισε περίπου 20.000$. Επίσης άλλαξε όλους του ιμάντες, καθάρισε τα μπεκ και αναβάθμισε την ECU του αυτοκινήτου για να παράγει πλέον πάνω από 700 άλογα. Μην φαντάζεστε ότι πήγε στον μάστορα της γειτονιάς του για όλα αυτά, όλες οι εργασίες έγιναν στην TWR. Το αμάξι βάφτηκε ξανά γκρι σαν αυτό της Reventon, αλλάχτηκαν τα φωτιστικά σώματα με άλλα πιο σύγχρονα και οι ζάντες μαγνησίου υπέστησαν ένα φρεσκαρισματάκι καθώς και νέα ελαστικά.

Η RM Auctions, η εταιρία που θα κάνει τον πλειστηριασμό, περιμένει το όχημα να πωληθεί κάπου ανάμεσα στα 225.000$ με 300.000$ τιμή που εγώ προσωπικά θα πλήρωνα ευχαρίστως αν είχα τα χρήματα για να αποκτήσω ένα all time classic αμάξι, ένα κομμάτι της ιστορίας όπως είναι αυτή η Jaguar XJ220S.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Αναζητήσεις
το πιο σπανιο αυτοκινητο jaguar
Τυχαία Θέματα