Στο σφυρί μια πολύ σπάνια Ferrari 599 SΑ Aperta

Στα μέσα του Αυγούστου σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Pebble Beach από την Mecum Auctions, θα βρίσκεται προς πώληση μια Ferrari 599 SA Aperta, η οποία αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια τελική τιμή που μπορεί να φτάσει και τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η SA Aperta παρ’ ότι δε φέρει τα ιστορικά τρία γράμματα “GTO”, έχει πολύ μεγαλύτερες ομοιότητες με την 599 GTO απ’ ότι

με την 599 GTB. Μηχανικά φορά τον ίδιο 6,0 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 απόδοσης 670 ίππων με 620 Nm ροπής, με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ, που συναντάμε και στις 599 GTO και 599XX.

Ζυγίζει 1705 κιλά και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.6 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 325 χλμ/ώρα. Η μαλακή υφασμάτινη οροφή, αφαιρείται με το χέρι. Την μετάδοση αναλαμβάνει ίσως το καλύτερο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μονού συμπλέκτη, το οποίο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της 599ΧΧ και μπορεί να ανεβάσει σχέση σε 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου και να κατεβάσει σε 120. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό, να κρατήσει το αριστερό paddle και να κατεβάσει από μόνο του πολλαπλές σχέσεις στα φρένα πριν από μία στροφή.

Με συνολική παραγωγή μόλις 80 κομμάτια, η 599 SA Aperta πρόκειται για μία από τις πιο σπάνιες σύγχρονες Ferrari. Η συγκεκριμένη έχει περάσει από τα χέρια ενός μόνο ιδιοκτήτη και στο κοντέρ της έχει μόλις 1.400 χιλιόμετρα. Έχει έναν σπάνιο χρωματικό συνδυασμό με λευκή ρίγα στο κόκκινο χρώμα και μαύρη οροφή, συνεπώς έχει όλα αυτά τα στοιχεία που την καθιστούν μία πολύ καλή επένδυση γι’ αυτόν που θα την αποκτήσει στη δημοπρασία.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα