Στόχος της Mercedes-Benz να γίνει η μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία το 2020

Ο Dieter Zetsche, αφεντικό της Mercedes-Benz δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι στόχος του είναι να κάνει την Mercedes-Benz την μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έως το 2020. Την ίδια φιλοδοξία έχει και η Audi, η οποία θα επενδύσει 13 δισ. ευρώ, ενώ και η BMW δεν θέλει να χάσει τον τίτλο της.

Σύμφωνα με τον Zetsche, η Mercedes είχε πρόβλημα

στη μικρή κατηγορία κάτω της C-Class, καθώς και στην αγορά της Κίνας. Δεδομένου όμως ότι οι πωλήσεις της νέας Α-Class πάνε πολύ καλά, αλλά και ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί τόσο η CLA όσο και οι άλλες παραλλαγές της A-Class, η μικρομεσαία κατηγορία θα πάρει τα πάνω της. Παράλληλα δήλωσε ότι και η συνεργασία με την Renault θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου του.

Πέρυσι, η Mercedes τερμάτισε στη τρίτη θέση πίσω από την BMW και την Audi. Φέτος δεν πρόκειται να συμβεί καμία αλλαγή στη κατάταξη, αλλά για το 2013, η εταιρία ερευνών IHS Automotive προβλέπει η Mercedes θα περάσει την Audi και θα ανέβει αυτή στη δεύτερη θέση. Συγκεκριμένα η BMW θα παραμείνει στην πρώτη θέση με 1,54 εκατ. πωλήσεις, η Mercedes θα βρεθεί στη δεύτερη θέση με 1,46 εκατ. αυτοκίνητα ενώ η Audi θα πέσει στη τρίτη με 1,44 εκατ. αυτοκίνητα.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα