Συνεχίζονται τα προβλήματα για τη Tesla

Δεν λέει να κοπάσει ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί από το θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη με ένα Tesla Model S, που κινούνταν με ενεργοποιημένο το σύστημα AutoPilot. Σύμφωνα με την Wall Street Journal η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α, ερευνά την Tesla για το κατά πόσο υπήρξε δόλος, σχετικά με την μη έγκυρη δημοσιοποίηση του περιστατικού, λόγω των πωλήσεων των μετοχών της, αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Το δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή

στο Joshua D. Brown, συνέβη στις 7 Μαΐου, με την πώληση των μετοχών να ξεκινά στις 18 Μαΐου, ενώ η δημοσιοποίηση του δυστυχήματος έγινε στις 30 Ιουνίου. Η Tesla υποστηρίζει πως κοινοποίησε στην NHTSA το δυστύχημα στις 16 Μαΐου, εννέα ημέρες μετά το περιστατικό, ενώ έστειλε δικούς της ερευνητές στη Φλόριντα, όπου συνέβη το ατύχημα, στις 18 Μαΐου, για να διαπιστώσουν και αυτοί τα αίτια του δυστυχήματος.

Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα εστιάσει στο κατά πόσο η Tesla απέκρυψε εσκεμμένα την έγκαιρη δημοσιοποίηση του περιστατικού, μιας και σύμφωνα με τον ισχύον ομοσπονδιακό νόμο, οι εταιρίες πρέπει να αποκαλύπτουν ταυτόχρονα σε όλους τους επενδυτές, κάθε “ουσιώδη πληροφορία” που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αξία των μετοχών της. Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως για την ώρα δεν έχει λάβει καμία επιστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το θέμα αυτό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν κυκλοφόρησε και τρίτη είδηση, πως ένα ακόμη Tesla Model X τράκαρε, με τον οδηγό να κατηγορεί το AutoPilot. Το συμβάν συνέβη το περασμένο Σάββατο στην Μοντάνα, όταν ένα Model X κινούμενο με το AutoPilot, έπεσε πάνω σε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα. Τόσο ο οδηγός, όσο και ο συνοδηγός δεν τραυματίστηκαν από το περιστατικό, αλλά το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ο Elon Musk με tweets του, έγραψε πως το AutoPilot, όπως ανακοίνωσαν από την αρχή, βρίσκεται ακόμη σε Beta λειτουργία, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα δεν λειτουργεί “τέλεια” και πως αυτό θα είναι 100% έτοιμο, όταν θα έχει καλύψει συνολικά περισσότερα από 1,6 δισ. χιλιόμετρα. Παρά τα ατυχήματα και τις έρευνες που διενεργεί η NHTSA για το περιστατικό, η Tesla δεν θα απενεργοποιήσει το σύστημα, συνεχίζοντας να το προσφέρει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της, ενώ θα λάβει μέτρα για την καλύτερη εκπαίδευση των ιδιοκτητών για το πως να χρησιμοποιούν το AutoPilot, μαθαίνοντας τα όριά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα