Συζητήσεις μεταξύ των ομάδων για νέο σύστημα ποινών

10:16 3/5/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το 2014, η Formula 1 θα γνωρίζει κάποιες από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορίας της, καθώς οι turbo V6 κινητήρες, για τους οποίους έμαθες πρώτος ότι θα έχουμε το 2014 και όχι το 2013, θα φέρει κι άλλες μεγάλες αλλαγές, κάτι που έχει αναγκάσει τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν.

Φαίνεται, όμως, πως αλλαγές θα έχουμε και στο σύστημα ποινών,

αφού, σύμφωνα με το AutoSport, ο Charlie Whiting έχει προγραμματίσει συνάντηση με τις ομάδες στο πριν από το Ισπανικό Grand Prix, για να συζητήσουν το θέμα. Κάποιες ομάδες έχουν ήδη συμφωνήσει γι’ αλλαγές, αλλά όχι όλες, κάτι που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, με τη FIA να έχει δώσει μια πρώτη γεύση στις ομάδες για τις νέες ποινές.

Το θέμα θα συζητηθεί πιο αναλυτικά στο Sporting Working Group, πριν από τη Βαρκελώνη, με τον Whiting να δηλώνει πως θα πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα για το αν κάποιος οδηγός θα πρέπει ν’ αποκλειστεί από κάποιο Grand Prix, όπως έγινε πέρυσι στην περίπτωση του Romain Grosjean, στο Ιταλικό Grand Prix, ύστερα από το χάος που προκάλεσε στην εκκίνηση του προηγούμενου αγώνα, στο Βέλγιο.

Οι νέες ποινές μπορεί να είναι αφαίρεση κάποιων βαθμών μετά από έναν αγώνα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι δε θα ξαναδούμε ποινή διέλευσης από το pit lane. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν αυξήσεις στις Superlicance, αντί για οικονομικά πρόστιμα που έχουμε τώρα. Κάτι ακόμα που θα μπορούσε να τιμωρεί τους οδηγούς είναι η μερική μείωση της απόδοσης του turbo, μέσω της ECU, κάτι που μπορεί, για παράδειγμα να εφαρμοστεί για μερικούς γύρους, και να χάσει ο οδηγός κάποια ταχύτητα για ένα χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να περιμένουμε, όμως, για να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το νέο σύστημα ποινών.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα