Τα πετρελαιοκίνητα έχουνε περισσότερο νόημα από τα υβριδικά

Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας είναι πολύ φθηνότερα, πιο εύκολα διαθέσιμα και περισσότερο αποδεκτά από την αγορά σε σχέση με τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό λέει ο πρώην Υπουργός Μεταφορών της Αμερικής Norman Mineta, μέσα από ένα white paper που έβγαλε. Στο paper ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις κινούνται προς την λάθος μεριά αφού αντί να προτείνουν τεχνολογικές λύσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων που η αγορά ακόμη δεν μπορεί να τις υποστηρίξει, θα πρέπει να προσανατολίζονται προς την

επίτευξη περισσότερο αποδοτικών κινητήρων εσωτερική καύσης με μικρότερες εκπομπές CO2.

Η αλλαγή από ένα βενζινοκίνητο σε ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο θα μπορούσε να βελτιώσει την οικονομία καυσίμου έως 30% ενώ μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές CO2 έως και 25%, με ένα επιπλέον κόστος για τον καταναλωτή από $1.500 έως $2.000, σε σχέση με τις $8.000 που κοστίζουν περισσότερο τα υβριδικά μοντέλα. Οι πετρελαιοκινητήρες έχουνε μεγάλη ροπή στις χαμηλές στροφές κάνοντας την οδήγηση πιο απολαυστική σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. Μάλιστα ο Mineta αναφέρει ότι οι κινητήρες αυτοί είναι ιδανικοί για τα pickup και τα μικρά φορτηγά, δύο κατηγορίες οχημάτων που λατρεύουν οι Αμερικάνοι, ενώ θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και στα SUV.

Επιτέλους ένας πολιτικός ο οποίος έχει σωστή άποψη. Άραγε στην Ευρώπη και στη χώρας μας υπάρχουν τέτοιοι; Αξίζει να διαβάσεις ολόκληρο το pdf μπορείς να το βρεις εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα