Το E-Ra έκανε νεό ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον πάγο [w/video]

Μετά το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έκανε το E-Ra στο Nurburgring, το πανεπιστήμιο Helsinki Metropolia University of Applied Sciences ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο της έκανε νέο ρεκόρ ηλεκτρικού – νόμιμου για να κινηθεί στο δρόμο αυτοκινήτου – στον πάγο αφού έπιασε μέση τελική ταχύτητα 252.09 χλμ/ώρα. Το ρεκόρ δεν μπορεί να μπει στα ρεκόρ Guinness, αφού ο διάσημος οργανισμός δεν έχει έχει τέτοια κατηγορία και έτσι δεν έδωσε το παρόν κατά

την δοκιμή.

Το ρεκόρ έγινε το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου στη παγωμένη λίμνη Ukonjärvi της Φιλανδίας φορώντας ελαστικά Hakkapeliitta 7 της Nokian διαστάσεων 225/40/18. O οδηγός Janne Laitinen οδήγησε για 1 χλμ και στις δύο κατευθύνσεις σε λιγότερο από 6 λεπτά, πιάνοντας τελική ταχύτητα 260.06 χλμ/ώρα όπως έδειξε το VBOX με την μέση τελική ταχύτητα και από τις δύο κατευθύνσεις να ανέρχεται σε 252.09 χλμ/ώρα.

Να θυμίσω ότι το E-Ra φορά είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και φοράει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παίρνουν πνοή από μια μπαταρία 33 kWh. Το σύνολο αποδίδει 383 άλογα με 3.200 Nm ροπής. Το βάρους 1.700 κιλά κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6 δευτ. με τελική ταχύτητα 244 χλμ/ώρα έχοντας αυτονομία 200 χλμ ανά φόρτιση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
E-Ra, [wvideo],