Το Felino cB7 είναι ένα supercar από τον Καναδά και θα σου μείνει αξέχαστο

Στο 2014 Montreal International Auto Show, η Felino, παρουσίασε την δεύτερη γενιά του supercar της, το cB7.

Το cB7 είναι το δημιούργημα ενός πετυχημένου οδηγού αγώνων από το Quebec, του Antoine Bessette. Πριν 10 χρόνια, δημιούργησε μία εταιρία που στην αρχή πρόσφερε event planning και μαθήματα οδήγησης σε προηγμένο επίπεδο, μέχρι που το 2012, αφοσιώθηκε εξολοκλήρου στην κατασκευή του cB7. Στόχος του Bessette ήταν να δημιουργήσει ένα όχημα που κυριολεκτικά και μεταφορικά

θα περιβάλλει τον οδηγό. Ενδεικτικό της «ψύχωσης» του Bessette είναι ότι το πρώτο πράγμα που σχεδιάστηκε ήταν η θέση οδήγησης και όλα τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένων του drivetrain και του αμαξώματος) «χτίστηκαν» γύρω από αυτήν.

Τα αποτελέσματα του πρωτοτύπου που ολοκληρώθηκε εντός του 2012 ήταν τόσο θετικά που η εταιρία αποφάσισε πως η δεύτερη γενιά θα είναι ένα μοντέλο παραγωγής. Το cB7 παραγωγής λοιπόν, βασίζεται σε ένα σωληνωτό chassis, μία νέα ανάρτηση και κατανομή βάρους 50:50. Το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ η εκτενής χρήση του εξαιρετικά ελαφρού αυτού υλικού, είχε ως αποτέλεσμα το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.100 κιλά. Συνυπολογίστε και το ότι την κίνηση παρέχει ένας ατμοσφαιρικός V8 6.2 λίτρων που αποδίδει 525 άλογα και 663 Nm ροπής και πιστεύω πως μπορείτε να φανταστείτε το πώς κινείται το cB7 στον δρόμο!

Το 2014, θα είναι η τελευταία χρονιά εξέλιξης. Ο Bessette θα δοκιμάσει το δεύτερο πρωτότυπο μαζί με δύο ακόμα αυτοκίνητα (τα οποία έχουν ήδη πωληθεί) ενώ για το 2015-2016, ο Καναδός ελπίζει πως θα μπορέσει να παράγει κανονικά το cB7. Τιμή; Κάτω από 100.000 δολάρια.


[Πηγή: Felino]

Keywords
Τυχαία Θέματα