Το Global Touring Car Series παρουσίασε το πρώτο αγωνιστικό. Ένα V8 Ford Focus Sedan με 500 ίππους

Οι Gary Formato, Vic Maharaj και Michael Formato ανακοίνωσαν ένα νέο πρωτάθλημα, το Global Touring Car Series. Το GTC, υπόσχεται να είναι “ελεύθερο από γραφειοκρατία και θολούς κανονισμούς για τους αγωνιζόμενους και τους επενδυτές”. Ασχέτως με το αν θα τα καταφέρει ή όχι να γίνει αυτό που θέλει να γίνει, το GTC παρουσίασε το πρώτο του αγωνιστικό, ένα 2012 Ford Focus

Sedan.

Φυσικά, δεν μιλάμε για ένα απλό Focus Sedan αλλά ένα με wide bodykit, νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, side skirts, νέο καπό, πλαϊνές απολήξεις για την εξάτμιση και μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό υπάρχει φυσικά πλήρες roll cage και ένα κάθισμα αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αυτό που κρύβεται κάτω από το καπό. Εκεί βρίσκουμε έναν V8 κινητήρα, αγνώστου προέλευσης και τεχνικών χαρακτηριστικών που σύμφωνα με τους διοργανωτές αποδίδει περί τα 500 άλογα. Αυτός θα συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο ενώ η ισχύς θα καταλήγει φυσικά στους πίσω τροχούς.

Όπως αναφέρει το GTC, όλα τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν το ίδιο σωληνωτό chassis αλλά οι ομάδες θα είναι ελεύθερες να τοποθετήσουν όποιο αμάξωμα επιθυμούν πάνω του. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι το chassis είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να δέχεται Original Equipment panels.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην Zwartkops Raceway κοντά στην Pretoria. Τέλος, η πρώτη σεζόν του GTC θα διεξαχθεί σε πίστες της Ν. Αφρικής αλλά οι διοργανωτές θέλουν να στήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο πρωταθλημάτων. Το concept ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι τεχνικές προδιαγραφές των αυτοκίνητων υπόσχονται άφθονο θέαμα. Το αν θα είναι επιτυχημένη η προσπάθεια των τριών αυτών ανθρώπων μόνο ο χρόνος θα δείξει.


[Πηγή: Zercustoms]

Keywords
Τυχαία Θέματα