Το Range Rover Sport Coupe ίσως είναι το πρώτο ηλεκτρικό της φίρμας

Ότι η Land Rover εξελίσσει την Coupe έκδοση του Range Rover Sport για να την τοποθετήσει απέναντι από την BMW X6 και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας, είναι γνωστό από το καλοκαίρι. Την ίδια περίπου περίοδο,

άρχισαν να κυκλοφορούν και φήμες για μία ηλεκτρική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου. Απ’ ότι φαίνεται, εκείνες οι φήμες είχαν κάποια βάση.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, λένε ότι το Range Rover Sport Coupe θα βασίζεται στην ίδια αλουμινένια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η Jaguar F-Pace ενώ οι κινητήρες θα προέρχονται από εκτενή γκάμα της JLR – σίγουρα 6-κύλινδροι και 8-κύλινδροι, αλλά υπάρχει μία αμφιβολία για το αν θα υπάρχουν τετρακύλινδροι στην γκάμα του Sport Coupe. Ως πιθανότητα επίσης εμφανίζεται το λανσάρισμα μίας ηλεκτρικής έκδοσης του μοντέλου. Είναι γνωστό ότι η Jaguar-Land Rover εξελίσσει ένα ηλεκτρικό powertrain για την Jaguar και δεν υπάρχει λόγος να μην προσφέρεται αυτό το powertrain και σε κάποιο Land Rover. Άλλες πιθανές εκδόσεις –όχι αμοιβαία αποκλειόμενες– είναι η υβριδική που μάλλον θα βασίζεται στον 3.0 SDV6 HEV του Range Rover Sport αλλά και η κορυφαία, με τον 5-λιτρο, supercharged V8.

Περισσότερες πληροφορίες, λογικά θα μάθουμε τους ερχόμενους μήνες αφού περιμένουμε το νέο μοντέλο να λανσαριστεί εντός του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα