Το νέο XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo σε συνεργασία με την Geely

14:47 3/4/2013 - Πηγή: AutoBlog

Η επόμενη γενιά του Volvo XC90 θα βγει στην αγορά στα μέσα του 2014 και θα γίνει το πρώτο μοντέλο των Σουηδών, το οποίο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη μητρική της εταιρία, την Κινέζικη Geely. Το ολοκαίνουργιο XC90 θα κατασκευαστεί πάνω στην νέα ελαφριά πλατφόρμα SPA (Scalable Platform Architecture), που θα κατασκευαστούν και τα νέα S60, V70, XC60 και S80 και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τους νέους τετρακύλινδρους κινητήρες που ετοιμάζει η Volvo.

Η νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων θα είναι ελαφρύτεροι, δυνατότεροι και ποιο αποδοτικοί σε σχέση με τη τωρινή σειρά των 6-κύλινδρών κινητήρων, με την Volvo να ετοιμάζει και έναν diesel υβριδικό plug-in πετρελαιοκινητήρα. Ο λόγος της κίνησης αυτής είναι το ότι η Σουηδική εταιρία θέλει να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων της σε 95 γρ/χλμ.

Η Volvo συνεργάζεται με την Geely και για μικρότερα μοντέλα, με τον CEO της εταιρίας, Hakan Samuelsson, να δηλώνει ότι μερικά από τα νέα μοντέλα της Volvo θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της, στη πόλη Chengdu της Κίνας. Πρόσθεσε ότι αναλύουν τις προοπτικές ώστε να βγάλουν στην αγορά μικρότερα αυτοκίνητα, όπως έκανε πρόσφατα η Mercedes-Benz και η BMW, τα οποία και αυτά θα αναπτυχθούν με τη βοήθεια της Geely.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα