Το νέο εργοστάσιο της Daimler θα βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο της Nissan

O CEO της Mercedes-Benz, Δρ. Dieter Zetsche, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις Mercedes μέχρι το 2020, έτσι ώστε πουλώντας 2.7 εκατ. μονάδες να γίνει η μεγαλύτερη premium εταιρία του κόσμου. Μέσα στον προγραμματισμό ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις κατά 114%, είναι να κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο στη Βόρειο Αμερική όπου σύμφωνα με το TheDetroitBureau, θα κατασκευαστεί στη πόλη Aguascalientes του

Μεξικό, ακριβώς δίπλα από το νέο εργοστάσιο της Nissan.

To TheDetroitBureau συνεχίζει και αναφέρει ότι το νέο εκτεταμένο συγκρότημα των δύο εταιριών στην πόλη Aguascalientes, έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό από τους Γερμανούς. Η Daimler δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την είδηση, αλλά αν τελικά αυτό συμβεί, τότε η Daimler και η Renault-Nissan θα συνεργάζονται σε δύο εργοστάσια, μετά από το εργοστάσιο του Tennessee της Nissan, στο οποίο έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία να κατασκευάζει για λογαριασμό της Mercedes, τετρακύλινδρους κινητήρες οι οποίοι θα τοποθετηθούν και στη νέα A-Class.

H φήμη πάντως ότι οι δύο εταιρίες θέλουν να κατασκευάζουν από κοινού αυτοκίνητα στο Μεξικό, υπάρχει εδώ και καιρό. Στα νέα εργοστάσια θα κατασκευάζεται και η πλατφόρμα MFA, την οποία φοράνε οι νέες A-Class και B-Class, ενώ φημολογείται ότι και το Infiniti Εtherea θα φορά την ίδια πλατφόρμα. Οι δύο εταιρίες ίσως συνεργαστούν στενότερα στο μέλλον, μιας και ο CEO της Renault-Nissan, Carlos Ghosn είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα προκαλέσει έκπληξη μετά από 5 ή 6 χρόνια, η Mercedes και η Renault-Nissan να συνεργαστούν και σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα