Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του νέου Ford Focus με τον 1.000αρη EcoΒoost κινητήρα

Η Ford μετά την παρουσιάση του νέου 3-κύλινδρου 1.0-λίτρου turbo EcoBoost κινητήρα στη περασμένη έκθεση της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του αρχικά στο εργοστάσιο της Ford στη Κολωνία της Γερμανίας και από τις αρχές του έτους και στο εργοστάσιο της Ρουμανίας έτσι ώστε η Ford να κατασκευάζει 700.000 κινητήρες ετησίως. Το Focus

λοιπόν που κυκλοφορεί είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρίας με το “Μπλε Οβάλ”, μετά από το πρωτότυπο Ford EcoSport Concept που παρουσίασε στην έκθεση της Ινδίας.

Πρώτη χώρα που θα κυκλοφορήσουν τα Focus με αυτό το κινητήρα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο από τον επόμενο μήνα.
Ο κινητήρας θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις του κινητήρα με τα ακόλουαθα χαρακτηριστικά, οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα 5-τάχυτο και ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο αντίστοιχα.

125 ίπποι με 5 λίτρα/100χλμ και 114 γρ/χλμ CO2 και
100 ίπποι με 4.8l λίτρα/100χλμ και  109 γρ/χλμ CO2

Oι αριθμοί βρίσκουν τους ανταγωνιστές χωρίς παρόμοιες λύσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τους παραδοσιακούς  ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1.6-λίτρων. Η Ford δηλώνει ότι ο 1.0-λίτρου EcoBoost παράγει την υψηλότερη πυκνότητα ισχύος κάθε κινητήρα παραγωγής της Ford μέχρι σήμερα, με 170 Nm ροπής (200 Nm στο overboost μεταξύ 1.400 και 4.500 rpm.

O Graham Hoare, ευρωπαϊκό εκτελεστικό διευθυντή κινητήρων με έδρα το Dunton της Αγγλίας είπε:

Αυτή είναι η τρίτη προσθήκη στη οικογένεια κινητήρων EcoBoost. Μαζί με τον 1.6-λίτρων και 2.0-λίτρων EcoBoost με εύρος απόδοσης από 150 με 240 ίππους, ο 1.0-λίτρου EcoBoost σηματοδοτεί την νέα εποχή  downsized κινητήρων. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης οι μηχανικοί μας, στο Ηνωμένο Βασιλείο, επικεντρώθηκαν στην βελτιστοποίηση της θερμικής απόδοσης και τη μείωση της τριβής των εσωτερικών κινούμενων μέρων του κινητήρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. “

Η τιμολόγηση Ford Focus με τον 1.0-λίτρου EcoBoost ξεκινά στις £ 13.995 (€ 16.740) και αργότερα θα τοποθετηθούν στα Ford C-MAX, το Grand C-MAX και το νέο Ford B-MAX εντός του τρέχοντος έτους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα