Ξεκίνησε από την CARB ο έλεγχος των επιδιορθωμένων VW TDI

00:17 2/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Το συμβούλιο αερίων πόρων της Καλιφόρνια -aka CARB- σε συνεργασία με την Volkswagen ξεκινούν σύντομα την δοκιμή των τροποποιήσεων στους TDI για την επιδιόρθωση του προβλήματος των αυξημένων ρύπων. Η VW χρειάζεται την έγκριση της CARB και της υπηρεσία περιβαλλοντολογικής προστασίας -aka EPA- για να αρχίσει να επιδιορθώνει τα περίπου 500.000 αμερικάνικών TDI με το παράνομο λογισμικό.

Για

τον δίλιτρο TDI, προβλέπονται αλλαγές σε λογισμικό αλλά και σε μηχανικά μέρη που αναμένεται να τον φέρουν εντός των ορίων μόνο για το 80%-90% των διαφόρων κατηγοριών ρύπων, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές φαίνονται ελαστικές καθώς η γερμανική εταιρεία προσφέρθηκε να μειώσει την μόλυνση των diesel με άλλους τρόπους, με τον συμβιβασμό αυτό να προσθέτει στα ταμεία των υπηρεσιών των ΗΠΑ το ποσό των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της CARB, Mary Nichols, η VW είναι δεκτικότατη πάνω στο θέμα τον επιδιορθώσεων. Μια μεγάλη ομάδα ατόμων δουλεύει πάνω στην επίλυση του ζητήματος και οι συνομιλητές της CARB είναι άτομα με πρόσβαση σε υψηλά ιστάμενα κλιμάκια της Γερμανίας, κάτι που δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα.

Η VW αυτή την στιγμή κάνει ό,τι μπορεί για να πάρουν έγκριση τα αμαρτωλά οχήματα, μήπως και γλιτώσει τις επαναγορές, μιας και αυτές θα κοστίσουν μέχρι και 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, τον τελικό λόγο τον έχουν οι πελάτες που δικαιούνται να επιλέξουν την επαναγορά, ανεξαρτήτου έκβασης της υπόθεσης. Αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο οι τροποποιημένοι κινητήρες θα διατηρούν τα ίδια χαρακτηριστικά ροπής και οικονομίας καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα