" ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΙ ; "



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Τις προάλλες συνάντησα τον Πολύκαρπο (ο θυμόσοφος καστανάς - καλαμποκάς της γειτονιάς μου).- "Καλημέρα Πολύκαρπε, τι κάνεις, ετοιμάζεσαι για τη γιορτή;"- "Καλημέρα, πάλι γιορτές έχουμε;"- "Τη γιορτή της Δημοκρατίας, τις εκλογές".- " Πλάκα μου κάνεις κυρ. Κώστα; Ποιά γιορτή, ποιάς Δημοκρατίας;"- "Οι Πολιτικοί μας αποφασίσανε να το γλεντήσουνε και μας πάνε για πρόωρες εκλογές".- "Και το λές γιορτή; εμένα μνημόσυνο μου..... θυμίζει!..."
- " Όλοι πρέπει να πάμε".- "Να πάτε να το φχαριστηθείτε".- "Τι εννοείς να πάτε; Δεν θα 'ρθεις;"
-
"Όχι!" είπε εκνευρισμένος. "Όχι! δεν πάω σε τέτοια γλέντια - ρεζιλίκια - πανηγύρια για το κέφι του κάθε μασκαρά.Τούτη τη φορά δεν θα τους βαράω παλαμάκια να γλεντάνε σε βάρος μου και να πίνουν, οι ξύπνιοι, στην υγειά των κορόιδων . Δεν θέλω κανένα τους. Θα κάτσω σπίτι μου". Είπε θυμωμένος.- "Ηρέμησε Πολύκαρπε. Σκέψου μόνο πως έχεις την ευκαιρία να πάρεις την τύχη της Χώρας στα χέρια σου".-"Εγώ;"-"Εσύ, εγώ, εμείς, ο λαός".- "Τα παραλές μου φαίνεται. Αν είναι έτσι τι τους χρειαζόμαστε τους άχρηστους πολιτικάντηδες;"- "Για μπροστάρηδες, οδηγούς, καπετανέους"- "Να μας πάνε που; Στα τσακίδια, στο γκρεμό όπως τώρα; Την καταστρέψανε την Ελλάδα μας και θέλουνε να την αποτελειώσουνε, δεν το βλέπεις;" -"Το βλέπω, αλλά ελπίζω μήπως και τώρα αλλάξουν τα πράγματα".-"Τόσα χρόνια αλλάζουνε και τι έγινε;" Οι Πολιτικοί Μανωλιοί αλλάζουνε ρούχα και πόστα. Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί, φταίμε κι εμείς που συνεχίζουμε να τους πιστεύουμε και να ελπίζουμε, τα κορόιδα. Μέχρι και ο Γιωργάκης κάνει κόμμα για να μας ..... ξανασώσει (;).Δεν υπάρχει πια τσίπα. Τελειώσαμε".-"Θα τα βρούνε πάντως, μην ανησυχείς. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει". -"Εμείς όμως πεθαίνουμε, πεινάμε, παγώνουμε. Τι με νοιάζει εμένα τι θα κάνουνε. Το ξέρω οτι οι : γύφτοι τα μαλώματα τα' χουνε πανηγύρια. Βρίζονται σήμερα και αύριο θα τα βρούνε. Θα γλύψουν εκεί που φτύνανε, και εκείνους που τους φτύνανε, για να κάνουνε Κυβέρνηση".

--"Δεν νομίζεις ότι οι (πολιτικοί) γύφτοι διαφέρουν από τους αυθεντικούς; Μήπως αδικείς κάποιους; "- "Καθόλου. Οι πραγματικοί έχουνε τσίπα. Αυτή είναι η διαφορά τους".-"Πάντα εύστοχος. Γειά σου τώρα".-"Γειά σου και σε σένα, και πρόσεξε να μη μεθύσεις".-"Μα, δεν πίνω".-"Ε! όλοι πίνουνε, από το πιοτό της Δημοκρατίας. Έτσι και μπλέξεις με ....επαγγελματίες Δημοκράτες παρασύρεσαι και τα τσούζεις. ΄Αλλωστε - στο γλέντι - ποιός θέλει να νομίσουν οι γλεντοκόποι ότι δεν σηκώνεις τέτοιο μεθυστικό ποτό;"-"Θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ. Στο υπόσχομαι".
Keywords
Τυχαία Θέματα