101 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ καταγγέλουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου

Ξεσηκωμός στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τον Δημήτρη Σακελάρη, μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του κόμματος εναντίον της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Οι χαρακτηρισμοί, που χρησιμοποιούν οι «101» είναι βαρύτατοι και μεταξύ των άλλων μιλούν για «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς», για συμμετοχή
σε αυτή «γνωστών φασιστών». Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δε δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης».

Οι «101» κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «αντί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, σε συνεργασία με τη ΝΔ, και άλλες δυνάμεις του δεξιού πολιτικού φάσματος επέλεξαν διαφορετικές λύσεις, που διχάζουν και φιμώνουν το λαό». Το πλήρες κείμενο των 101 στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Συντρόφισσες κι σύντροφοι,

Εδώ και λίγες ημέρες η χώρα και ο λαός, εκ νέου και με πρωτοφανή ένταση βιώνουν από τη μια βίαιες και προσβλητικές για την............
εθνική μας αξιοπρέπεια, ξένες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας και από την άλλη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που πατώντας στις παραπάνω παρεμβάσεις επιδιώκει να φιμώσει το λαό, καταδικάζοντας τον σε αργό οικονομικό θάνατο, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου και σε μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας, ώστε να μην αμφισβητήσει την εφαρμοζόμενη εδώ και δυο χρόνια στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού.

Οι ξένες παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή αφενός συρρικνώνουν δραματικά την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή τους θεμελίους λίθους του συντάγματος, αφετέρου παραβιάζουν τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ. Χωρίς καμία θεσμική νομιμοποίηση και χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο η κα Μέρκελ και ο κος Σαρκοζί έχουν αυτοαναγορευτεί σε εντολείς των λαών της Ευρώπης, αγνοώντας προκλητικά τις συλλογικές λειτουργίες της Ε.Ε.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις παρεμβάσεις κρατούν οι δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, ορισμένες κυβερνήσεις κρατών που στοιχίζονται με τη γερμανική κυβέρνηση, το ΔΝΤ αλλά και παραθεσμικοί κύκλοι, διεθνείς και ντόπιοι, που είναι ταγμένοι στην κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής διεθνώς και στην Ελλάδα.
Με αφορμή την προσχηματική ευαισθησία της κυβέρνησης και τις γνωστές παλινωδίες ως προς την καταγραφή της λαϊκής βούλησης μέσω δημοψηφίσματος, που θα αποτελούσε στην ουσία προσπάθεια διαφυγής από το πλήρες πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, χρησιμοποιώντας απειλές και ωμούς εκβιασμούς, όπως και την απαράδεκτη και θεσμικά έωλη τακτική των "εγγράφων εγγυήσεων" εκ μέρους θεσμικών παραγόντων της ελληνικής δημοκρατίας προσπαθούν να φοβίσουν το λαό και εν τέλει να τον φιμώσουν.

Να του στερήσουν τη δυνατότητα να αποφανθεί δημοκρατικά επί της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου και του εφαρμοστικού νόμου που θα έλθει κάποια στιγμή στο μέλλον για κύρωση από τη Βουλή. Επιδιώκουν δηλαδή να
του στερήσουν το δικαίωμα που βάσει των συνθηκών της ΕΕ και της ΟΝΕ έχει κάθε ευρωπαϊκός λαός είτε άμεσα, είτε δια των αντιπροσώπων του.

Είναι α
Keywords
Τυχαία Θέματα