15.000 στρατιώτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι


Ο στρατός της Γαλλίας σχεδιάζει να εντάξει 15.000 στρατιώτες στη μεγάλη επιχείρηση μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα στρατηγός που συμμετέχει στις προετοιμασίες.

Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής δύναμης - σχεδόν 10.000 στρατιώτες - θα αναπτυχθεί

στην περιοχή του Παρισιού, όπου θα γίνουν οι περισσότερες Ολυμπιακές εκδηλώσεις, δήλωσε ο στρατηγός Christophe Abad, ο στρατιωτικός κυβερνήτης του Παρισιού που υπηρετεί ως στρατιωτικός σύμβουλος του αρχηγού της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στρατιωτικές δυνάμεις θα απασχοληθούν επίσης για τους αγώνες σε απόσταση 15.000 χιλιομέτρωνστην Ταϊτή, όπου σκάφη του πολεμικού ναυτικού θα προστατεύουν τον χώρο εκεί για το Ολυμπιακό σέρφινγκ.

Στο Παρίσι, ένας προσωρινός στρατιωτικός καταυλισμός για 5.000 στρατιώτες θα εγκατασταθεί σε ένα πάρκο στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, τοποθετώντας τη δύναμη κοντά στους Ολυμπιακούς χώρους της πόλης, είπε ο Abad.

Η επιχείρηση ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου, και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν, είναι πρωτοφανής σε κλίμακα για τη Γαλλία. Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας έχουν επίσης αναπτυχθεί. Η νέα νομοθεσία επέτρεψε επίσης την προσωρινή χρήση καμερών σε συνδυασμό με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για προβλήματα ασφαλείας. Οι επικριτές φοβούνται ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα διαβρώσει μόνιμα την ιδιωτική ζωή και τις πολιτικές ελευθερίες.

Στον ουρανό, ο γαλλικός στρατός σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει drones επιτήρησης Reaper και αεροπλάνα παρακολούθησης εναέριου χώρου AWACS, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και ελικόπτερα που μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό για την απενεργοποίηση των drones.

Η στρατιωτική δύναμη των 15.000 σε εθνικό επίπεδο θα ενσωματώσει 7.000 στρατιώτες που έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αντιτρομοκρατικές περιπολίες σε κόμβους μεταφορών και άλλους πολυσύχναστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων χώρων λατρείας, είπε ο Abad. Ο στρατός θα μπορούσε επίσης να κληθεί να συνεισφέρει επιπλέον στρατεύματα εάν οι διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού δεν καταφέρουν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα