Il Messaggero: Ο Τσίπρας έδειξε στη ζώνη του Ευρώ τα ελαττώματά της!

Για την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι συνολικοί κανόνες στην ζώνη του Ευρώ έκανε λόγο ο Όσκαρ Τζαννίνο στο άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero». Ο Ιταλός αναλυτής τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στην ζώνη του Ευρώ τα ελαττώματα του κοινού νομίσματος και κέρδισε την πρόκληση του δημοψηφίσματος....

«Πέρα
από τις κλίμακες του ΦΠΑ και τις φοροαπαλλαγές των ελληνικών νησιών, η κρίση αυτή έδειξε την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι συνολικοί κανόνες», προσθέτει στο άρθρο του.

Ο Τζαννίνο αναφέρθηκε και στην ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζοντας ότι «Ιταλοί και Γάλλοι την θεωρούν, πλέον, δεδομένη, ενώ ο Σόϊμπλε, την Πέμπτη, για πρώτη φορά αναγνώρισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο να την θεωρεί αναγκαία, δίνοντας δίκιο στον Τσίπρα, έστω και αν πρόσθεσε ότι οι σημερινοί κανόνες δεν την επιτρέπουν».

Ο Ιταλός αναλυτής θεωρεί, επίσης, ότι αν τα Κοινοβούλια Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας και Σλοβενίας, επαναλάβουν το «όχι» τους στην δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η ελληνική κρίση θα γίνει πανευρωπαϊκή.
Keywords
Τυχαία Θέματα