Mεγάλη νίκη - πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ''8'' του Champions League

Tο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας με 4-3 της Λιόν στην διαδικασία των πέναλτι, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.
Στην κανονική διάρκεια νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς 1-0 ήταν και το σκορ στο "Ζερλάν"...

Τίποτα
δεν άλλαξε στα 30 λεπτά της παράτασης και στην διαδικασία των πέναλτι ο Διονύσης Χιώτης απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος, στέλνοντας το ΑΠΟΕΛ στους "8" της Ευρώπης.
Φυσικά, αυτή είναι η πιο λαμπρή στιγμή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν η πρώτη από το νησί που έφτασε στους "16", αλλά δεν σταμάτησε εκεί, πέρασε στα προημιτελικά και τώρα περιμένει την κλήρωση της 16ης Μαρτίου για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.
Αΐλτον, Νούνο Μοράις, Αλεξάνδρου και Τρίτσκοβσκι ευστόχησαν στα πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ και δεν χρειάστηκε 5η εκτέλεση, καθώς ο Χιώτης μετά τα γκολ των Σέλστρεμ, Λισάντρο Λόπες και Γκομίς, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος.
Το ΑΠΟΕΛ μάλιστα έγινε η πρώτη στην ιστορία του Champions League που έφτασε στα προημιτελικά, έχοντας παίξει σε 3 προκριματικούς γύρους!
Keywords
Τυχαία Θέματα