Αυτοδικαίως και…ηλιθίως

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ αποκλεισμούς. Την«κάθαρση» της λίστας, που ισοδυναμεί με αναγκαστική κάθαρση των κομμάτων καιτου πολιτικού πεδίου. Κάποιοι πονηροί οσμίστηκαν αποτυχία καιαυτοαποκλείστηκαν. Οι πολλοί επιμένουν και η μισή ντροπή δική μας. Γιατί, ανένιωθαν ντροπή για το παράδεισο που έστησαν και απολαμβάνουν, θα’ καναν λίγοπίσω απ’ τα προνόμια και τις απολαβές τους ή δεν θα τα είχαν στήσει. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στάθηκαν στο.....περιθώριο υπολογισμένα, άλλοι για «αγρανάπαυση» και κάποιοι απ’ τους παλιούςκαι ‘ξοφλημένους(;) μας έρχονται δριμύτεροι. Είχαν απολεστεί για διαφόρουςλόγους
απ’ τον Αρχηγό που έπρεπε να επιδείξει πυγμή. Μας ξανάρχονται λίγοξεχασμένοι από ψηφοφόρους, κολλημένοι νοερά στη χρυσοφόρο «έδρα» και πικραμένοιγια τον απολεσθέντα παράδεισο. Με κάποιους να’ χουν αφήσει στο πόδι τους τονγιο ή την κόρη. Και το αποκορύφωμα; Οι ολότελα ξεχασμένοι βρικόλακες κομμάτωνκαι «φίδια σκοτωμένα» της πολιτικής. Ξαναποζάρουν για ψήφο και μας γυρίζουν τ’άντερα.
ΝΑ πάμε παρακάτω τη σκέψημας. Στους «αυτοδικαίως» υποψηφίους και δεν το καταλάβαμε. Ήσουν βουλευτής;Μπαίνεις αυτομάτως στη λίστα! Μας έσωσες με τη δράση, την αυταπάρνηση και τοφιλότιμό σου στην προηγούμενη θητεία; Έλα να μας ξανασώσεις.ΕΚΕΙ, λοιπόν, που λέγαμε να αποκλειστούνοι «ζυγισθέντες, μετρηθέντες και λιποβαρείς», να τοι ξανά καμαρωτοί στη λίστα.Αυτονοήτως και…ηλιθίως. Δεν κατέγραψαν τη δράση τους τα κόμματα, δεν σημείωσανοι αρχηγοί την ανεπάρκειά τους, δεν υπέστησαν τη ζημιά οι ίδιοι και το κόμμακαι τους συμπεριέλαβαν στη λίστα. Ωστόσο, υπάρχουμε κι εμείς. Παρατηρητές,κριτές και παθόντες. Θύματα των καλομαθημένων και καλοζωισμένων τουκοινοβουλίου, που ξερογλείφονται για την ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια, ρίχνονταςτούμπες μπροστά στον ψηφοφόρο. ΤΟΥΣ είδαμε να κλείνουν ταμάτια μπροστά στην Ελλάδα που πέθαινε και να κλείνουν το μάτι μεταξύ τους.Δίπλα σε κλέφτες που «δεν τους είδαν», σε ταμεία που άδειαζαν, στο πάρτι όπουβαρούσαν παλαμάκια. Αντί, λοιπόν, να τους…’ξωπετάξουν κόμματα και αρχηγοί, τουςμοστράρουν, επιβραβεύοντας τις «επιδόσεις», την αδιαφορία και την χοντροπετσιάτους. Αυτοδικαίως στη λίστα οι παλιοί βουλευτές, μην έρθουν καινούριοι,άβγαλτοι και αμάθητοι. Μια απ’ τα ίδια μη χαλάσει η συνταγή και ταρακουνηθεί τοσύστημα. Ακόμα και στο κλοτσοσκούφι αποκλείονται και τιμωρούνται παίκτες γιαμειωμένη απόδοση. Στης πολιτικής το τέλμα ανακατώνουμε τη λάσπη. Για ναπνίξουμε τα λιγοστά λουλούδια ανάμεσα στα γαϊδουράγκαθα και σε κάποια…σκοτωμέναφίδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα