Αυξήθηκε κατακόρυφα ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα


Διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της οικονομικής κρίσης, με τα μνημόνια να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα, να γίνονται όλο και πιο σκληρές. Το πικρό «φάρμακο» που μας χορήγησαν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας έχει φρικτές παρενέργειες: Καλπάζουσα ανεργία που ξεπερνά κατά πολύ το 20%, απότομη μείωση του βιοτικού επιπέδου εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, αλλά και την ολοένα και αυξανόμενη αποστροφή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Αυτή ακριβώς την «κρίση» εμπιστοσύνης των Ελλήνων
προς την Ευρώπη καταγράφει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analisis που δημοσίευσε το Σάββατο η Ελευθεροτυπία, πολίτες, για πρώτη φορά στα τριάμισι χρόνια της κρίσης να αμφισβητούν σε τόσο υψηλό ποσοστό την την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ (40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ).

Ακόμη ένα εντυπωσιακό εύρημα είναι και το γεγονός ότι επικριτικές απαντήσεις σε βάρος της Ευρωπαϊκή Ένωσης έρχονται από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, καθώς από το 40% που ζητά διάλυση της Ένωσης, το 28% δηλώνουν ψηφοφόροι της Ν.Δ., το 53% του ΣΥΡΙΖΑ, το 47% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το 63% του ΚΚΕ, το 73% της Χρυσής Αυγής, το 27% της ΔΗΜΑΡ και το 16% του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό όμως που δεν προκαλεί καμία εντύπωση είναι η σχεδόν καθολική αποδοκιμασία του Βερολίνου, μιας και το 96% των ερωτηθέντων θεωρεί υπεύθυνη τη Γερμανία για τα όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη.

Είναι φανερό πλέον ότι όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική στραγγαλισμού της οικονομίας και περικοπών τόσο θα μειώνεται το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων και τόσο θα αυξάνονται αυτοί που βλέπουν πιο αρνητικά την Ευρώπη.

Γιατί παρά τα παχιά λόγια, και τις ατελείωτες Συνόδους Κορυφής, τις συναντήσεις επί συναντήσεων, και τις «περιβόητες» δράσεις κατά της ανεργίας η πολυθρύλητη ανάπτυξη δεν έρχεται και η ανάκαμψη έχει μετατεθεί για τις... καλένδες.

Αντ' αυτού οι Ευρωπαίοι με τους Γερμανούς να πρωτοστατούν, στη βίαιη λιτότητα και στην περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας, ενώ παράλληλα αντί να αυξάνουν τα κοινοτικά κονδύλια, περικόπτουν και τον προϋπολογισμό της ΕΕ, κάνοντας την περιβόητη λέξη «αλληλεγγύη» να μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Και εάν η κατάσταση δεν αλλάξει σύντομα και οι καταστροφικές αυτές πολιτικές συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών πρόκειται να αγγίξουν «ταβάνι».

Γιατί όποιος σπέρνει «μνημονιακούς» ανέμους, θερίζει αντιευρωπαϊκές θύελλες
Keywords
Τυχαία Θέματα