Ανάχωμα στην ύφεση οι εξαγωγές

Παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία, οι εξαγωγές εξακολουθούν να καταγράφουν ανοδική τάση, τόνισε σε δηλώσεις του στο Ηράκλειο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών , Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος επεσήμανε ότι το 2011 το ποσοστό της αύξησης ξεπέρασε το 30% .

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέχρι τώρα στοιχεία προσφέρουν αισιοδοξία και για το τρέχον έτος , για το οποίο στόχος είναι να κλείσει με θετικό πρόσημο και μάλιστα επίσης διψήφιο....

Όπως τόνισε ο κ. Καλαμπόκης, όλοι οι κλάδοι των
εξαγωγών πηγαίνουν πολύ καλά, από τα πετρελαιοειδή και τα δομικά και βιομηχανικά υλικά μέχρι τα τρόφιμα, ενώ παράλληλα διευρύνεται και η εξαγωγική βάση. Δηλαδή όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε εξαγωγές.

Τα μόνα μελανά σημεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΠΕ , είναι η δυσκαμψία σε ότι αφορά την ρευστότητα στην αγορά αλλά και η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, ζητήματα που ίσως λειτουργήσουν ανασταλτικά για την πορεία των εξαγωγών.
Ο κ. Καλαμπόκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν , επισημαίνοντας ότι ο εξαγωγικός τομέας είναι αυτός που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην παρούσα κρίση που ταλανίζει την χώρα.

Πηγή: cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα