Αναλγησία αυτοί, γενικό ξεσηκωμό εμείς!

Δια χειρός Αλιθέρση
Οι ειδήσεις:
Μητέρα πήδηξε από το παράθυρο…
…«Πήδηξε από το παράθυρο, την περασμένη Παρασκευή,προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας μόλιςείδε το χαρτί με τις αποδοχές της περικομμένες κατά 50%. Μητέρα ανηλίκου, είχεπάρει στεγαστικό δάνειο και με τις νέες αποδοχές δεν μπορούσε να καλύψει τιςδόσεις του δανείου και
τα τρέχοντα έξοδα»….
…«Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών
τραπεζών, οι 400.000 οφειλέτες χρωστούν γιαστεγαστικά δάνεια κατά....... μέσο όρο τουλάχιστον 50.000 ευρώ ο καθένας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ (28/11/11)
Οικονομικό κραχ στα νοικοκυριά…
«Τα έξοδα αυξάνονται. Αυτό ταδιαλύει όλα, λέει ο Λευτέρης Μόρτης που εργάζεται σε εταιρεία κούριερ
Όπως λέει, οι κινήσεις πουέκανε τα προηγούμενα χρόνια για μια καλύτερη ζωή είναι πλέον δύσκολο ναυποστηριχθούν. "Έκανα το... λάθος και πήρα ένα στεγαστικό δάνειο για τοοποίο πληρώνω 670 ευρώ τον μήνα. Ο μισθός μου είναι 1.000 ευρώ και κάτι. Απόαυτά θα πρέπει να προσφέρω όσα μπορώ και στην οικογένειά μου, αφού η οικογένειάμου είναι τρίτεκνη και δουλειά έχει μόνο ο πατέρας μου. Όποτε έχει ο καθένας,βοηθάει τον άλλο"…» ΕΘΝΟΣ τηςΚατερίνας Ροββά (2/12/11)
Ποιοι… εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων. Απότην εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών
«Η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, εάν:

α) συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για τοοποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ή στο πρόσωπο ατόμου που συνοικεί με αυτόν καιτον βαρύνει φορολογικά, και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματοςθα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους (όπως π.χ. όταν ο χρήστηςυποστηρίζεται μηχανικά)»!... …«Για τηδιόρθωση λαθών που υπήρχαν κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011 στη βάση πληροφοριώντου Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. σχετικά με τα στοιχεία της επιφάνειας, τηςτιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, βάσει τωνοποίων υπολογίστηκε το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2011, ακολουθείται η κατωτέρωδιαδικασία:» ….«Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗαποστέλλει στους δήμους της χώρας… Επιπλέον,ανεξάρτητα από το ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας ελέγχουν αν στις σχετικέςκαταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές»…
…«Στην κατηγορία του χαμηλού συντελεστή τέλους -μισό ευρώ ανάτετραγωνικό μέτρο- εντάσσονται όσοι παρουσιάζουν κάθε είδους αναπηρία από 80%και πάνω. Προβλέπεται η δημιουργία τριμελών επιτροπών (που θα αποτελείται απόεφοριακό, κοινωνικό λειτουργό και αστυνομικό) που θα ελέγχουν αν συντρέχουνόλες οι προϋποθέσεις»… Alfavita.gr (02/12/2011)
«Λεφτά υπάρχουν»!
…«Συγκεντρωτικά, με το νέο αυτό «πακέτο» που έχει τηνυπογραφή της κυβέρνησης Παπαδήμου, τα κεφάλαια που έχουν πάει σε τράπεζες με τημορφή μετρητών, εγγυήσεων κ.λπ., φρόντισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ,καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., να έχουν φτάσει πλέον στα168 δισ. Ευρώ»... ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ του Νίκου ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ (Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011)
………………………………………………………………………………………
Keywords
Τυχαία Θέματα