«Ανοιγμα» Τσίπρα σε Κρεμλίνο: Θα επισκεφθεί τη Μόσχα

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τα ρωσικά συμφέροντα, καθώς και στην «καρδιά» της ελληνικής, αλλά και ευρωπαϊκής προεκλογικής περιόδου, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη Δευτέρα και την Τρίτη, τη Μόσχα.
Συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής...

Σεργκέι Λαβρόφ δεν πρόκειται να γίνει -με βάση τουλάχιστον το πρόγραμμα που διένειμε η Κουμουνδούρου- αφού ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη Γενεύη, εκτός απροόπτου, για το νέο γύρο συνομιλιών
στο Ουκρανικό. Αντιθέτως, θα έχει συνάντηση με το Νο3 της ρωσικής ιεραρχίας, την πρόεδρο της Ανω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, που είναι άριστη γνώστης της ελληνικής κατάστασης, σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC.gr.

Από τη συνάντηση με την κ. Μαβιένκο θα ξεκινήσει εξάλλου και το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα. Την επομένη, θα δει τον αντ' αυτού του κ. Λαβρόφ, τον Α΄ αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης κ. Βλαντίμιρ Τιτόφ, επίσης τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμα, κ. Αλεξέι Πουσκόφ, αλλά και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Δούμα Ιβάν Μέλνικωφ.

Την αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελούν επίσης οι: Γιάννης Δραγασάκης, Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και συντονιστής επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Νάντια Βαλαβάνη, Βουλευτής και συντονίστρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστας Ήσυχος, συντονιστής εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας για τα ίδια θέματα, Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρος της πρωτοβουλίας «ΠΡΑΤΤΩ», με την οποία έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, και το Σάββατο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου θα μιλήσει στο συνέδριο του Die Linke.
Keywords
Τυχαία Θέματα