Απασφάλισε κατά Σαμαρά - Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου...


Άρχισαν τα όργανα στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης μετά από την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα υποστηρίξει η Ν.Δ. στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ήδη... πριν από τις ανακοινώσεις οι φήμες για παζάρι ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά με «έπαθλο» την περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν φουντώσει και επιβεβαιώθηκαν με την στήριξη προς τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού.

Δεν

άργησε, πάντως, να έρθει η αντίδραση από τον νυν περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2019 με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, και αυτή ήταν σφοδρότατη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το στέλεχος του κόμματος εκτόξευσε κεραυνούς μιλώντας για «υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ» εντός Νέας Δημοκρατίας.

«Το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο. Εγώ κακά λόγια δεν έχω να πω για κανένα, αλλά το ότι δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ξεκάθαρο. Μόνο για το ρόλο στο Μαξίμου και το ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά, γνωρίζω» είπε για να περάσει στο… παρασύνθημα «η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης εδώ».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Παναγιώτης Νίκας κατήγγειλε ότι ακόμη και διοικητές νοσοκομείων ή δήμαρχοι χρειάζονται τη στήριξη από το «σύστημα Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι από την αρχή της θητείας του βρέθηκε αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις για να αποκαλύψει «από την αρχή μου έθεσαν ακόμη και ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες. Είχα εχθρική στάση και “βασανισμό” από το σύστημα αυτό και από τα Μέσα Ενημέρωσης που το υπηρετούν. Είπα “Φεύγω, ησυχάστε”, αλλά πίσω υπήρχε μια παράταξη».

Γνωστοποίησε, ωστόσο, ότι δεν θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα