Από την Κοζάνη ως την Πτολεμαϊδα, από τα Τρίκαλα ως την Κρήτη: Βροντερό ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ (Video)

Μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στο θερινό τμήμα της βουλής αλλά και μέρα έναρξης του αγώνα εναντίον του. Πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα...

Οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ κατά
της ιδιωτικοποίησής της που επιχειρεί η κυβέρνηση, κρυπτόμενη στα θερινά τμήματα της βουλής.

Το ξεκίνημα της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σηματοδότησε ένα δυναμικό συλλαλητήριο στο Αμύνταιο της Φλώρινας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠΔΕΗ, πρωτοβάθμιων σωματείων της επιχείρησης, μαζί με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση Δυτικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματείων και συλλόγων, κατοίκων της περιοχής, κ.α. φορέων.

Το παρόν έδωσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας στην ομιλία του ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ πρόκειται για εθνικό έγκλημα και ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ για την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε ενώ όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις καταστροφικές συνέπειες του νομοσχεδίου. Μίλησαν οι Στ. Ρέλιας, πρ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο Γ. Δάκης περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο Γ. Κασαπίδης, ο Ν. Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Μιχ. Καρακόλης, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Σημαντική ήταν η παρουσία της Εκκλησίας την εκδήλωση διαμαρτυρίας τίμησαν με την παρουσία τους και οι Μητροπολίτες Φλώρινας και Κοζάνης.
Ο Ν. Φωτόπουλος , εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ είπε: "Χαμένοι αγώνες και μάχες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ» και «Αν εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε κατακτήσεις, είναι γιατί κάποιοι αψήφησαν τις δυσκολίες».

Ο Μ. Καρακόλης, αντιδήμαρχος Φλώρινας μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του δημάρχου Ιωαννη Βοσκόπουλου που για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραστεί και τόνισε ότι: «Αυτό το ξεπούλημα που πάει να γίνει είναι απαράδεκτο και την κύρια ευθύνη την έχουν οι κυβερνώντες. Δεν μπορούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να δέχονται τέτοια νομοσχέδια. Να σηκώσουν το αναστημά τους και να το αποτρέψουν.»

Μόλις λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί πολυπληθές συλλαλητήριο και στην Πτολεμαϊδα με την συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, οι φορείς της πόλης, τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ διοργάνωσαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σήμερα το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης σε συγκέντρωση των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων διατράνωσαν και οι εμποροβιοτέχνες, την ολόψυχη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ..

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε μπλόκο στην τοπική ΔΕΗ και όπως δήλωσαν στο trikalavoice.gr «το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε λογική κερδοφορίας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει άνευ όρων τον παραγωγικό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες βρίσκει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους την κοινωνία. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το θέμα της πώλησης της "μικρής ΔΕΗ" στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε Τσαλικάκι-Ληνοπεράματα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τις 7 το πρωί με τους εργαζόμενους να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Εργαζόμενοι, κάτοικοι, καταναλωτές, σε όλη την Ελλάδα συσπειρώνονται για να διαφυλάξουν το αναφαίρετο δημόσιο αγαθό της ενέργειας για να βροντοφωνάξουν σε όσους σκοπεύουν να εμπορευματοποιήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε ότι τα δημόσια αγαθά δεν ξεπουλιούνται, γιατί απλά δεν ανήκουν σε κανέναν, ανήκουν σε όλους. Είναι δικαιώματα και όχι εμπορεύματα και αυτό όσοι αδιαφορούν για τη ζωή μας, οφείλουμε να τους το θυμίζουμε καθημερινά.

Την σκυτάλη του αγώνα παίρνει σήμερα η Αθήνα στο παναττικό συλλαλητήριο στις 19:00 που καλεί η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το συντονιστικό 15 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα που θα καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες: tricalavoice.gr, kozan.gr, radioflorina.blogspot.gr, neakriti.gr, anapodoi.blogspot.gr, arcadiaportal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα