Απόβαση εφοριακών από 12 χώρες οργανώνει ο Ράιχενμπαχ

«Απόβαση στην Ελλάδα», όχι μόνο από 160 γερμανούς εφοριακούς, αλλά από έναν ολόκληρο στρατό από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, οργανώνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, που θέλει να κηρύξει πόλεμο στην μεγάλη και την επώνυμη φοροδιαφυγή.

Τους τελευταίους 3 μήνες κατέφτασαν στην Ελλάδα αποστολές εμπειρογνωμόνων από το Βέλγιο και τη Γαλλία, που ειδικεύονται στο αντικείμενο της........ είσπραξης οφειλών και των φορολογικών ελέγχων. Οι συναντήσεις αυτές που
χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., έδωσαν την ευκαιρία σε εμπειρογνώμονες από τα κράτη-μέλη να προσδιορίσουν τρόπους για την άμεση βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης οφειλών, να βελτιώσουν τη στρατηγική και τον σχεδιασμό φορολογικών ελέγχων και να ασχοληθούν με τη φορολόγηση των φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε καθέναν από τους τομείς αυτούς προγραμματίζονται και ειδικές δράσεις παρακολούθησης.

Επίσης, εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις για τη βελτίωση της είσπραξης οφειλών, ενώ εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία θα παράσχουν συμβουλές για τη φορολόγηση των μεγάλων φορολογουμένων και τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων. Εμπειρογνώμονες από την Ισπανία θα παράσχουν συμβουλές σχετικά με τη φορολόγηση των «σημαντικών» φορολογουμένων, ενώ κατά τους προσεχείς μήνες η παροχή τεχνικής βοήθειας θα επεκταθεί και στην είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
Ηδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 160 εφοριακών (είτε σε ενεργό υπηρεσία, είτε συνταξιοδοτηθέντων), οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αποστολές στην Ελλάδα. Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση από πλευράς κρατών-μελών για παροχή βοήθειας στα προβλήματα της Ελλάδας, καθώς δηλώνουν πρόθυμες συνολικά δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.ά.).

Καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό

Επίσης επίκειται η σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που θα αφορούν ειδικότερα τα ακίνητα που ανήκουν σε Ελληνες υπηκόους και βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επίσης συμβουλές στις ελληνικές Αρχές σχετικά με άλλες μεθόδους αύξησης των φορολογικών εσόδων που θα μπορούσαν να αποφέρουν οι αποταμιεύσεις Ελλήνων υπηκόων στο εξωτερικό - μέθοδοι σύμφωνες με το δίκαιο της Ε.Ε., που δεν τίθενται εν αμφιβόλω στις ισχύουσες ούτε στις μελλοντικές νομικές διατάξεις σε επίπεδο Ε.Ε..

Διερευνώνται και λύσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντλήσει μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα από τη φορολόγηση των τεράστιων χρηματικών ποσών τα οποία εικάζεται ότι Ελληνες υπήκοοι έχουν φυγαδεύσει στην Ελβετία.

Οποιαδήποτε βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών αναμένεται να ασκήσει επίδραση στους δείκτες αυτούς μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

«Τα μεγάλα ψάρια»

Παράλληλα θα τεθούν και δείκτες μέτρησης των
Keywords
Τυχαία Θέματα