Αρνητικό κλίμα γεννούν οι έλεγχοι της τρόικας

Εξαιρετικά δυσαρεστημένα εμφανίζονται τα μικρομεσαία στελέχη της τρόικας από τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ελέγχων τους στα υπουργεία που έχουν επισκεφθεί.
Γιατί, δεν είναι μόνο το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά "ανεπίδεκτο μαθήσεως", σύμφωνα πάντα με τα δικά τους στάνταρς. Την ίδια εικόνα εμφανίζουν κι άλλοι κρίσιμοι τομείς άσκησης κυβερνητικού έργου.

Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική αιτία του ξεσπάσματος του υπουργού Υποδομών κ.Δ.Ρέππα, ο οποίος ως γνωστόν χαρακτήρισε "τζιτζιφιόγκους" όσους διέρευσαν τα περί κίτρινης κάρτας της τρόικας στο υπουργείο του.

"Δείχνοντας"
ανώτερο στέλεχος του............
υπουργείου Οικονομικών και περιγράφοντας κατ αυτόν τον τρόπο, εξαιρετικά παραστατικά, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους κόλπους της κυβέρνησης.

Η τρόικα πάντως, ανεξαρτήτως των ενδοκυβερνητικών πιέσεων, εμφανίζεται εξαιρετικά απογοητευμένη. Διαπιστώνει, για παράδειγμα, ότι το μέτρο των επιχειρησιακών συμβάσεων, που μετά πολλών κόπων και βασάνων αποφασίσθηκε αρχές του έτους, τέσσερις μήνες μετά να μην έχει εφαρμοσθεί ούτε κατ ελάχιστον.

Την ίδια ώρα, οι οικονομίες κλίμακος, που θα έπρεπε να είχαν επιτευχθεί πχ σε επίπεδο επιχορηγήσεων, να μην έχουν καν αγγιχθεί και το μέτωπο των δαπανών να παραμένει το ίδιο ανεξέλεγκτο όσο και πριν την εφαρμογή του Μνημονίου.

Το αποτέλεσμα είναι ένα χρόνο μετά, η προσπάθεια να βρίσκεται σχεδόν στο "μηδέν" και το στοίχημα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας να παραμένει περισσότερο αίωλο από κάθε άλλη φορά.

Deal
Keywords
Τυχαία Θέματα