Δεν πήγε καλά το ποδαρικό...


Όσο χρόνο και αν μίλαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο ΣΚΑΪ δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πως την αμφισβήτηση της Συμφωνίας της Λωζάνης δεν... την έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης με τις δηλώσεις του αλλά ο Άγγελος Συρίγος όπως και μια σειρά κυβερνητικών κινήσεων και… απραξίας.


Αλλά εκεί που τα βρήκε δύσκολα ήταν ο γάμος ομοφύλων αφού οι ερωτήσεις του Άκη Παυλόπουλου (περιέργως) δεν τον βοήθησαν…
Και δεν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν…
Άδικα ο Παύλος
Μαρινάκης ήθελε να ξεφύγει από το ερώτημα. Τι για οπαδική βία έλεγε, τι για σειρά νομοσχεδίων… η ερώτηση ξαναγύριζε:
Πότε θα φέρετε το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων και τι θα περιέχει…
Το μόνο που κατάφερε ο Παύλος Μαρινάκης ήταν να πει το προφανές αλλά όχι προφανές για τους βουλευτές της ΝΔ: «Δεν θα μπορούσα να είμαι σε μία κυβέρνηση και να μη στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της» όπως και να αιτιολογήσει την πρόσφατη ανταρσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για τους μετανάστες. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση το απέδωσε σε «διαχρονιστική πρακτική» για τους πρώην πρωθυπουργούς.
Ο ίδιος προσπάθησε να αρνηθεί πως το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο είχε διαρρεύσει πως το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων θα ερχόταν στη Βουλή πριν το τέλος του έτους.
Αλλά ακόμα και τα μηνύματα του Μάκη Βορίδη και την άρνησή του να υπερψηφίσει το γάμο ομοφύλων τα απέδωσε σε τυχαίες ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Δυσκολεύτηκε και όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δήλωση πως «η κυβέρνηση νομοθετεί», ως απάντηση στη σκληρή στάση της Εκκλησίας για το γάμο ομοφύλων.
Προσπαθώντας πάντως να πατήσει σε δύο βάρκες ο Παύλος Μαρινάκης -εμμέσως πλην σαφώς- δεν τάχθηκε μόνον υπέρ της νομοθέτησης του γάμου ομοφύλων αλλά και υπέρ της τεκνοθεσίας επικαλούμενος την ανθρωπιστική προσέγγιση.
Πρόκειται επίσης και για τη θέση της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη που είχε προηγηθεί.
Η όλη συζήτηση εξελίχθηκε σε ένα «μασάζ» για να πείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές και όχι μόνον…
Όπως και να έχει τόσο η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία με τις υποχωρήσεις που διαφαίνονται όσο και μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης, από την οπαδική βία ως τον γάμο ομοφύλων απαιτούσαν πολλές πιρουέτες.
Να δώσουμε τα εύσημα πάντως στον κύριο Μαρινάκη (Παύλο) στην προσπάθειά του να πείσει ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν αυτά που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση…
Γενικά ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα… με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να έχει στριμωχτεί…
documentonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα