Δεξιά κυβέρνηση…και πού είναι το πρόβλημα;

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Δεν άρεσε/αρέσει σε κάποιους που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ η νέα κυβέρνηση! Κακώς, μια χαρά δεξιά κυβέρνηση είναι!. Δεξιά ψήφισε η μετρούμενη εκλογικά πλειονότητα των Ελλήνων, δεξιά κυβέρνηση (μας) προέκυψε. Μην μου ζητήσετε να μπω σε λεπτομέρειες ασκώντας
κριτική στη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου! Την εκτίμησή μου την διατύπωσα το βράδυ το.......... εκλογών και όπως είδατε, χθες ο πρωθυπουργός έσπευσε να με επιβεβαιώσει τουλάχιστον ως προς το σχήμα αρχικά, αν και δεν φέρει εξολοκλήρου την ευθύνη. Την μοιράζεται με τους συγκυβερνώντες Βενιζέλο και Κουβέλη (ξέρετε, της αριστεράς και της προόδου). Έτσι καταλήξαμε σε μια θερινή Κυβέρνηση συντηρητικών, με αναλογίες θερινού κινηματογράφου: λίγο ρετρό, λίγο μελό, λίγο φαρσοκωμωδία, λίγο ψυχρούλα τραπεζική, λίγο ζεστούλα μικροκομματική, λίγο πασατέμπο, λίγο ξερή δεξιά αύρα, λίγο δόξα τω θεώ και λίγο βοήθα Παναγιά.

Οι νεοφιλελεύθεροι μαζί με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και μέρους της ΔΗΜΑΡ την προτιμούσαν πιο τεχνοκρατική, οι παραδοσιακοί δεξιοί πιο «αποφασιστική», ενώ κάποιοι απόμακροι υπεράνω της πολιτικής την οραματίζονταν ως κυβέρνηση μαχητών του Ευρώ (Ευρωπαρτιζάνων). Τελικά, όπως είδατε, κυβέρνηση «ΤΡΙΛΟΒΙΤΩΝ» δομήθηκε, απολύτως φυσιολογικά. Οι Τριλοβίτες στην πολιτική είναι πολιτικά ασπόνδυλα ζώα της συνομοταξίας των αρθροπόδων που απαρτίζουν την ομοταξία Trilobita. Το κυβερνητικό σώμα ενός τριλοβίτη χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα: Την κεφαλή ή κεφαλική ασπίδα (πρωθυπουργός), τον θώρακα (διαπλοκή) και το πυγίδιο (πατρωνία).
Εντούτοις, ο όρος «πολιτικός τριλοβίτης» δεν προέρχεται από αυτό το γεγονός, αλλά επειδή το κυβερνητικό σώμα του τριλοβίτη εμφανίζει τρεις ευδιάκριτους λοβούς κατά τον επιμήκη του άξονα: Στο κέντρο του σώματος εμφανίζεται ο αξονικός λοβός (ΝΔ), ο οποίος περιβάλλεται εκατέρωθεν από τους πλευρικούς λοβούς (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα).Ο εξωσκελετός αποτελείται από το γενικό ιδεολόγημα των λειτουργιστών, αν και αυτό σύντομα αποβάλλεται, όπως στα αρθρόποδα κάθε είδους, προκειμένου κατά την άσκηση του κυβερνητικού έργου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της χρεοκοπημένης πολιτικομεγαλοεπιχειρηματικής τάξης, μέσω ενός μίγματος νεοφιλελεύθερου κομματισμού (τα δικά μας παιδιά, που κινούνται στον διευρυμένο κοινό τόπο μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και διαπλεκόμενης αριστεράς). Αυτό αποκαλείται έκδυση του κυβερνητικού ιδεολογήματος, το οποίο με την υποστήριξη του διάχυτου φόβου για το Ευρώ στην κοινωνία συνθέτει/συνέθεσε την νικηφόρα εκλογική αφήγηση κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς.. Κατά την έκδυση διάφορα ευτράπελα θα κλόνιζαν εξαρχής τον Μεγάλο Συνασπισμό εξουσίας στην Ελλάδα, γελοιοποιώντας αμέσως το κυβερνητικό λειτουργιστικό ιδεολόγημα, εάν δεν υπήρχε η ακαταμάχητη επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) κάλυψη από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.
Εκεί κρίνεται το παιχνίδι. Αν δεν υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των Νταβάδων - κατά Έβερτ, Καραμανλή, Κακλαμάνη κ.α. - εάν δηλαδή ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του καταφέρουν να εναρ
Keywords
Τυχαία Θέματα