ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;

ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΥΣΙΑΣΈχουμε άραγεσήμερα Δημοκρατία η οποία θα μπορούσε νααγγίξει έστω και λίγο τις χρυσές εποχές της Ελλάδας, για τις οποίες μπορούμε νανιώθουμε ακόμα περήφανοι σήμερα μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε; Η δική μου γνώμη είναι πως σανΈλληνες έχουμε δημιουργήσει ένατερατούργημα που θυμίζει Δημοκρατία μόνο λόγω......
ονόματος, ενώ το χιλιοειπωμένο έχει καταρριφθείεδώ και χρόνια. Για μένα αυτό το ''τέρατούργημα'' στηρίζετε σε 3 άξονες τους οποίους θαπροσπαθήσω να αναλύσω παρακάτω και συγχωρήστε με αν κάνω κάποια
λάθη, άλλωστεοι μόνοι που δεν κάνουνε λάθη είναι ο Παπανδρέου και ο Πάπας.(για τον 1ο είμαι σίγουροςγια τον 2ο πάλι παίζεται).
Μετά την πτώσητης χούντας έγινε δημοψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ο λαός θα αποφάσιζε ανκαταργούνταν η βασιλεία ή όχι, η βασιλεία και η κληρονομικότητα του αξιώματοςθεωρούνταν ξεπερασμένη για την εποχή και έτσι καταργήθηκε.
Από τότε όμωςδημιουργήθηκε ένα είδος κοινοβουλευτικής βασιλείας, με πιο τρανά παραδείγματατους Παπανδρέου και Καραμανλή, δύο οικογένειες οι οποίες εναλλάσσονται κάθε τόσο στην πρωθυπουργία της χώρας, αλλά αςπροσθέσουμε σε αυτούς και τον διορισμένο Παπαδήμο που ήτανε το δεξί χέρι τουΣημιτή. Συμπέρασμα; Η εξουσία στην Ελλάδα είναι ένα μπαλάκι τουπίνγκ-πόνγκ που χτυπάει στο ίδιο τραπέζι αλλά κάθε λίγο αλλάζει πλευρά, από τηνμεταπολίτευση μέχρι σήμερα δύο ονόματα είναι στο πολιτικό προσκήνιο.
Και δεν είναι μόνο τοθέμα της πρωθυπουργίας, αλλά γενικά το βουλευτικό αξίωμα έχει γίνει κληρονομικόαξίωμα, το μεγαλύτερο ποσοστό των βουλευτών σήμερα είναι απόγονοι και''κουμπάροι'' προηγούμενων βουλευτών.
Ωραία τα λες θα μου πείτεαλλά γιατί δεν μπαίνουν ''νέα'' πρόσωπα στην πολιτική; Υπάρχουν Έλληνες μεαξίες και ιδανικά που νιώθουν τον απλό λαό και θα μπορούσαν να τονεκπροσωπήσουν με μεγάλη επιτυχία αλλά δεν φτάνει μόνο το όραμα σήμερα,χρειάζεται χρήμα, αυλοκόλακες, δημοσιογράφοι παπαγαλάκια οι οποίοι θα τονπροωθήσουν, γνωριμίες με εκδότες κ.α.
Ας μιλήσουμε μεπαραδείγματα όμως, ο Παγκάλος ας πούμε είναι ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα στηνελληνική βουλή, πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να μην βγει βουλευτής στιςεπόμενες εκλογές; Ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει στρατιά μόνιμων ψηφοφόρων πουείτε τους έχει ''βολέψει'' κάπου,είτε λόγω ηλιθιότητας τον ψηφίζουν επειδήείναι ''παράδοση'' της οικογένειας τους και δυστυχώς αυτοί οι ''παραδοσιακοί''είναι κάτι γριές που κλαίνε σε απευθείας σύνδεση στον Αυτιά αλλά μόλις ανοίξουνοι κάλπες τρέχουν πρώτες να ψηφίσουν αυτόν που βρίζανε.Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος της ατιμωρησίας.Το κάθε άμα έχει τα κονέμπορεί να μπει ξεβράκωτος στην βουλή και να βγει πάμπλουτος χωρίς να κάνειτίποτα, είμαστε η χώρα που μπορεί να σε κλείσουν μέσα γιατί χρωστάς 100 ευρώστο δημόσιο, είμαστε η χώρα όπου ο Κουλούρης μπορεί να τραυματίζει εσκεμμένααστυνομικό και να μας το παίζει και θύμα.
Η ελληνική πολιτική σκηνήδυστυχώς είναι μια μαφία που εφαρμόζει το ιταλικό ''ομερτά'', και σαν να μηνφτάνει αυτό έχουνε το θράσος και το λένε και δημόσια! Όπως είπε
Keywords
Τυχαία Θέματα