Εισηγήσεις ακόμη και για διαγραφές...


Σε θρυαλλίδα εξελίξεων ενδέχεται να αναδειχθεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, που σκόρπισε... απογοήτευση στον ΣυΡιζΑ, καθώς οι χαμηλού βεληνεκούς πτήσεις σε δήμους και περιφέρειες έχουν φέρει στο προσκήνιο επίμονες εισηγήσεις συνομιλητών του νέου προέδρου του κόμματος να υιοθετήσει σκληρή γραμμή και να καταγγείλει υπονόμευση, δίνοντας τέλος στη γραμμή ανοχής της μειοψηφίας.

Μάλιστα, αρκετοί παροικούντες

την Ιερουσαλήμ της Κουμουνδούρου ερμήνευσαν ως πρόθεση για σκλήρυνση της στάσης του απέναντι σε αντάρτες και διαφωνούντες και την πρώτη μετεκλογική δήλωση του Στέφανου Κασσελακη. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ως εντολή να τα αλλάξει όλα και να προχωρήσει σε πλήρη ανανέωση προσώπων στον ΣυΡιζΑ. Κατά πληροφορίες, λοιπόν, η ανανέωση και η αλλαγή προσώπων αφορά και σε όσα στελέχη θα κατηγορηθούν εφεξής είτε για υπονόμευση της ηγεσίας και της συλλογικής προσπάθειας του κόμματος, είτε για λευκή απεργία.

Αυτές οι εισηγήσεις που έχουν έρθει στην κορυφή της εσωκομματικής κουζίνας της Κουμουνδούρου έχουν ιδιαίτερη σημασία και σε αυτή τη συγκυρία, καθώς το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα συνέλθει το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας και αναμένεται να καταλήξει ο νέος πρόεδρος του ΣυΡιζΑ στην σύνθεση της σκιωδους κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, θα μοιράσει χαρτοφυλάκια και θα συγκροτήσει το σχήμα με το οποίο θα προχωρήσει σε μετωπική διαρκείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στελέχη της μειοψηφίας και οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα έχουν αποφασίσει να κρατήσουν την ίδια στάση που κράτησαν και στην διανομή ρόλων στην κοινοβουλευτική ομάδα: να μην αποδεχθούν, δηλαδή, τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελακη για να αναλάβουν χαρτοφυλάκια και να επιλέξουν να μη συμβάλλουν στην νέα διάταξη μάχης, στην οποία θα θέσει τον ΣυΡιζΑ ο πρόεδρος του.

Αρχίζουν τα όργανα

Όλα αυτά, με δεδομένο ότι επίκειται η συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας και το ξέσπασμα εσωκομματικής σύγκρουσης για το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου, έχουν ήδη βάλει φωτιά σε ένα εσωκομματικό σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι, με αρκετούς πλέον εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τις αφορμές που χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσει σε επιδειξη πυγμής...

matrix24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα