Εκτός…γηπέδου!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΙ πολλοί σπεύδουν γιαυποψηφιότητα. Οι λίγοι δειλιάζουν και, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, «δενκατεβαίνουν». Το φάσμα της ήττας, η προοπτική του αποκλεισμού…Οι πονηρότεροιαποχωρούν διακριτικά σπρώχνοντας στη «σκηνή» τα παιδιά τους, αντί να σέρνονταιαυτοπροσώπως στην πολιτική σκηνή των πολιτικών που δεν αλλάζουν.ΔΕΝ είναι «κακός» ο κ. Μιλτ.Παπαϊωάννου και δεν προσφέρεται για συμπεράσματα αρνητικής πολιτικής δράσης καιλόγου. Αποσύρεται και δεν προωθεί συγγενή του ο συνεπής του ΠΑΣΟΚ, αλλά μαςδίνει
την «ατάκα» απ’ την…ατάκα του πρωινή εκπομπή. «Τιμωρήθηκε το ΠΑΣΟΚ»ξεστόμισε και...... δεν είναι καινούριο. «Τιμωρήθηκαν και οι άνθρωποί του πουέφταιξαν», προσθέτουμε προεκτείνοντας τη σκέψη του. (Και, βέβαια, ό,τι ακολουθείισχύει και για τη Ν.Δ. των κουμπάρων και των Ζαχόπουλων, των Χριστοφοράκων καιτων ατιμώρητων για Βατοπέδια κ.ά. αμαρτίες).
«ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ το ΠΑΣΟΚ» καιεννοεί πως δεν κατεβαίνει φαβορί για την πρωτιά και πλησίστιο για εξουσία.Κάποιοι δεν θα γίνουν υπουργοί, πολλοί θα πάνε σπίτι τους και κάποιοι ελάχιστοιθα ζαρώσουν στη γωνιά μασουλώντας τη λεία τους. Δεν είναι λίγο να μηναπολαμβάνεις «ανοιχτά» ό,τι εξοικονόμησες από μίζες και λαδώματαεκμεταλλευόμενος το πόστο σου στην πολιτική σου θητεία. Να τραβάς για καφεδάκιστο Παρίσι με φορτωμένες τσέπες και ενισχυμένη φρουρά, αλλά να νιώθειςκαρφωμένα βλέμματα ζηλόφθονων τριγύρω.ΚΙ εμείς που νομίσαμε πως ητιμωρία ορίζεται αλλιώς…Χωρίς τον νόμο περί προστασίας πολιτικών που αμάρτησανκαι κάποιων που κατέκλεψαν. Με τα κελιά φιλόξενα σε παλικάρια που το άξιζαν ναδιαβαίνουν το κατώφλι τους, να σύρεται πίσω η αλυσίδα των ποδιών τους και νατους καθηλώνει το πέτρινο πρόσωπο του δεσμοφύλακα…ΟΙ ίδιοι οριοθέτησαν την«τιμωρία» τους με νόμους από πριν και δεν τους πιάνεις. Μόνο την ειρωνεία τουςκαταγράφεις και το δούλεμα, ψηλαφώντας την ασυλία τους. Γιατί, αν το πίστευανπως είναι τιμωρία το να μη βγαίνεις βουλευτής είτε να μη γίνεσαι υπουργός, θα’χαν παραιτηθεί, στα πλαίσια της αυτοκάθαρσης.ΜΙΑΣ, λοιπόν, και έτσι ορίζεταιγια τους πολιτικούς η τιμωρία και δεν…αυτοπροωθούνται για τον προθάλαμο τηςμεταμέλειας, μιας και δεν πρόκειται να δούμε ούτε έναν τους στη φυλακή, να τουςτιμωρήσουμε όπως το εννοούν. Με αποβολή παικτών εκτός γηπέδου! Για μειωμένηαπόδοση σε παιχνίδι σικέ, ενίοτε βρώμικο, σε λασπωμένο γήπεδο. Και, βέβαια, μεάδειες κερκίδες που «σκοτώνουν», αντί ζητωκραυγών και φανατίλας τωνφιλάθλων-οπαδών..
Keywords
Τυχαία Θέματα