Επτάλεπτος τηλεοπτικός μονόλογος...


...χωρίς πρόλογο, κλείσιμο και ερώτηση...


Ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ δεν ήταν ο εαυτός του –ξεπέρασε τον εαυτό του, και ας προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία του, όπως είπε.
Η εικόνα του Κούγια να αγορεύει ή να τοποθετείται σε πολύ υψηλούς τόνους είναι... γνωστή, αλλά στη συγκεκριμένη δήλωση για τη διαιτησία τού ντέρμπι στο Φάληρο ο μετρητής τής έντασης είχε πολλά επίπεδα παραπάνω από τα γνωστά.
Ο Αντρέα Παλομπαρίνι, που έκανε τη μετάδοση
του αγώνα, είπε μετά τη λήξη ότι υπάρχει ρεπορτάζ από τα ενδότερα του Καραϊσκάκη.
Το πρώτο, και πιο βασικό ρεπορτάζ, ήταν ο μονόλογος του Αλέξη Κούγια, στη μακροσκελέστερη ίσως δήλωση που έχει γίνει στα τηλεοπτικά χρονικά χωρίς πρόλογο, χωρίς επίλογο για κλείσιμο και χωρίς ερώτηση.
Ο Παλομπαρίνι έδωσε πάσα στον ρεπόρτερ που ήταν στον αγωνιστικό χώρο, στον Δημήτρη Σπηλιόπουλο, εκείνος είπε απλώς «έχω κοντά μου τον κ. Αλέξη Κούγια» και στη συνέχεια ο ρόλος του ήταν να τείνει το μικρόφωνο σε έναν ομιλητή που είπε εκπληκτικά πράγματα.
Αναφέρθηκε σε εγκληματική οργάνωση, σε στησίματα, σε παρανομίες εκτός ποδοσφαίρου, σε μπράβους, σε ανθρώπους που «δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν» και τώρα κυκλοφορούν με μεγάλα αυτοκίνητα, σε επισκέψεις στον Κορυδαλλό, σε χρηματισμούς, σε εγκλήματα που επιβάλλουν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διακοπή τού πρωταθλήματος και άλλα πολλά –όλα συνταρακτικά!
Στα πέντε λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα φάνηκε ότι τελειώνει ο μονόλογος («ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε»), αλλά συνεχίστηκε για περίπου ένα ακόμα δίλεπτο. Και όταν τελείωσε η δήλωση Κούγια (που αποχώρησε από το πλάνο χωρίς να περιμένει), ο δημοσιογράφος έκλεισε (προφανώς άναυδος μπροστά στο σαρωτικό κύμα οργής του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού) λέγοντας ένα «Αντρέα», για να πάρει πάλι τον λόγο ο Παλομπαρίνι.
Για πάνω από επτά λεπτά ο δημοσιογράφος απλώς κρατούσε το μικρόφωνο. Άφωνος... Δεν μπορούσε να πει τίποτα, να ρωτήσει κάτι, να συνοψίσει στον επίλογο, έστω. Η συμμετοχή του ήταν μόλις οκτώ λέξεις: ένα «έχω κοντά μου τον κύριο Αλέξη Κούγια» στην αρχή και ένα «Αντρέα» στο τέλος…
harddog-sport.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα